Αρχική Ροή Ειδήσεων Περί της αξιοποίησης του παλιού δικαστικού μεγάρου Βέροιας

Περί της αξιοποίησης του παλιού δικαστικού μεγάρου Βέροιας

Αγαπητό InVeria.gr

Είναι αλήθεια ότι η συζήτηση για την αξιοποίηση του παλιού δικαστικού μεγάρου κρατάει καιρό. Επίσης είναι αλήθεια ότι έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις άλλες αξιόλογες και άλλες   βιαστικές. Στις τελευταίες κατά την άποψη μου κατατάσσεται και αυτή που προτείνει να αξιοποιηθεί το δικαστικό μέγαρο από το ΔΗΠΕΘΕ. 

Αλήθεια με ποιά οικονομικά μέσα και προσωπικό το ΔΗΠΕΘΕ θα επενδύσει στο δικαστικό μέγαρο; Έχει κανείς υπολογίσει το κόστος αυτής της μεταφοράς; Ο φυσικός χώρος του ΔΗΠΕΘΕ είναι ο Χώρος Τεχνών και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Είναι άλλο ζήτημα αν μπορούν ή δεν μπορούν να τα βρουν με την ΚΕΠΑ για τους χώρους. Έχει καταντήσει παροιμιώδης αυτή η διαμάχη ετών. Ακόμα και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχει λυθεί όχι όμως το ζήτημα της οφειλόμενης συνεργασίας των δύο φορέων του Δήμου.

Η στήλη θεωρεί ότι από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί η ορθότερη, λειτουργικότερη και πιο ωφέλιμη για την πόλη είναι η στέγαση Δημοτικής Πινακοθήκης και του αρχείου του καθηγητού κ. Μουτσόπουλου εφόσον μπορούν να στεγαστούν και τα δύο. Εξάλλου και τα δύο αποτελούν σκοπούς της ΚΕΠΑ η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια λίγα πράγματα έκανε για την υλοποίηση τους.

Με εκτίμηση, 

Ο επιμελητής της στήλης “Αλήθεια ή… όχι

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή