Αγαπητό InVeria.gr

Είναι αλήθεια ότι η ένταξη του Δήμου Βέροιας στο έργο του βιοκλιματικού – πολιτιστικού δικτύου στην παλιά πόλη με προϋπολογισμό περίπου 3.000.000€, είναι μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη, μετά από αυτήν με την έκθεση έργων τέχνης στην αγορά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας.

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που τις επιπτώσεις του στην οικονομία της πόλης και τώρα αλλά και στο μέλλον δεν μπορούμε να υπολογίσουμε από τώρα. Σημειώνω ότι συνδέει επιτέλους τοπόσημα τριών θρησκειών (μουσουλμανική, εβραϊκή και χριστιανική). Ακόμα πολύ σημαντική είναι η υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ.

Ενώ λοιπόν αυτά κάνει ο Δήμος είναι αλήθεια ότι η πολιτιστική του επιχείρηση η ΚΕΠΑ κάνει βήματα προς τα πίσω. Φαίνεται σαν να μην έχει πρόγραμμα, λειτουργεί σπασμωδικά και οι τελευταίες επιλογές της αντιμετωπίστηκαν αρνητικά από την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών. Συνεχίζουν να υπάρχουν εκκρεμότητες σημαντικές ή τουλάχιστον δεν προχωρούν με την ταχύτητα που απαιτούν οι περιστάσεις (διευθυντής, μητρώο ντόπιων καλλιτεχνών κλπ). Θα περιμένουμε το νέο πρόγραμμα δράσης του 2021.

Με εκτίμηση, 

Ο επιμελητής της στήλης “Αλήθεια ή… όχι”

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή