Στον «ασύλληπτο αριθμό» συμμετεχόντων αποδίδει το υπουργείο Παιδείας τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα Δευτέρα (9/11/2020), πρώτη ημέρα εφαρμογής του συστήματος της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, λόγω lockdown. 

Τα μαθήματα μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σήμερα στις 8:00 το πρωί για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 40 λεπτά.

Ωστόσο το πρωί το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα πραγματοποιούν τα τηλεμαθήματά τους από σήμερα και για τρεις εβδομάδες «έπεσε».

Κι εκείνοι όμως που κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετωπίζουν πολλά πρόβλημα και καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, σύμφωνα με το οποίο όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά, η παραπάνω κατάσταση οφείλεται στον τεράστιο αριθμό των χρηστών:

«Οι αριθμοί είναι ασύλληπτοι. Μιλάμε για 600.000 μαθητές σε όλη τη χώρα. Είναι τεράστια επιτυχία του υπουργείου η εφαρμογή του συστήματος ωστόσο ακόμη, δεν είμαστε Εσθονία. Δεν μπορεί από τη μία ημέρα στην άλλη το σύστημα να λειτουργήσει άψογα. Χρειάζεται να επιδείξουμε υπομονή. Είναι μόλις η πρώτη ημέρα εφαρμογής του. Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί», είπε η Αναστασία Γκίκα μιλώντας στο CNN Greece.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το αν οι απουσίες θα καταχωριστούν κανονικά ακόμη για τους μαθητές που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, η κα Γκίκα διευκρινίζει πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση: «Οι απουσίες καταχωρίζονται κανονικά αλλά στο τέλος Ιανουαρίου ο σύλλογος των εκπαιδευτικών κάθε σχολείου αποφασίζει συνολικά γι’ αυτές. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μας απασχολεί κάτι τέτοιο. Η βασική μέριμνά μας αυτή τη στιγμή είναι να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα».

Από το πρωί το υπουργείο πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί το πού οφείλεται το πρόβλημα και πώς θα ξεπεραστεί.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή