ΔΤ από 3ο ΓΕΛ Βέροιας: Η ομάδα Ρομποτικής SYNTHESIS του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, κατάφερε με τον ρομποτικό κάδο ανακύκλωσης i-bin, να κερδίσει μια ακόμα μεγάλη διάκριση. Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε από την Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://openedtech.ellak.gr/) τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2019-2020. Η ομάδα μας κατέκτησε την πρώτη θέση από τις διακριθείσες ομάδες στην κατηγορία της! 

Για ένα Γενικό Λύκειο επαρχιακής πόλης αυτή η διάκριση είναι πολύ μεγάλη. Καταφέραμε να διακριθούμε ανάμεσα σε 243 ομάδες από όλη την χώρα. Καταφέραμε να διακριθούμε απέναντι σε σχολεία με μεγαλύτερη παράδοση, μέσα και πόρους. Μας άξιζε όμως. Η ομάδα εργάστηκε με μεράκι και όρεξη. Υλοποίησε μια πρωτοποριακή ιδέα, την δημιουργία ενός ρομποτικού κάδου ανακύκλωσης που ειδοποιεί τους δημότες και το κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου για την πληρότητα του κάδου, αν υπάρχουν αναθυμιάσεις ή φωτιά στο εσωτερικό του, ανοίγει αυτόματα με αισθητήρα ώστε να διευκολύνει άτομα με μειωμένη κινητικότητα και λειτουργεί με φωτοβολταϊκές κυψέλες ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομος.

Η ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές Αδαμόπουλο Αντώνη,  Αλμπανίδη Κωνσταντίνο,  Βουρλιώτη Φώτη, Γεωργιάδου Δροσιά, Γιαγκούλα Μαρία, Γιαννακοβίτη Αντώνη, Δουπιακιώτη Πασχάλη,  Κόντογλου Παύλο, Κυβεντίδου Ολυάννα, Κυβεντίδη Λευτέρη και Χαντζαρίδη Κωνσταντίνο,  εργάστηκε στους χώρους του σχολείου με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Λύτσιου Δημήτριου και την βοήθεια της καθηγήτριας κ. Παυλίδου Δέσποινας. Αμέριστη υπήρξε η συμπαράσταση της διευθύντριας του 3ου Λυκείου Βέροιας κ. Καρακώστα Αναστασίας. 

Η ομάδα συνεχίζει να εργάζεται με την προσθήκη νέων μελών πάνω σε πρωτοποριακές ιδέες που θα βελτιώσουν την ζωή των πολιτών μέσα από το Εθνικό Δίκτυο “ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ” 2020-21 και έναν ακόμη Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τεχνολογιών. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την επιτυχία τους, δεδομένης της συνεχούς τους πορείας σε Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς Ρομποτικής όπως και της συνδρομής της Διεύθυνσης του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που δεν σταμάτησαν να συνδράμουν το έργο των δυο εκπαιδευτικών και έντεκα μαθητών της ομάδας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, καλή επιτυχία σε ότι επιθυμούν για το μέλλον τους. Ευχαριστούμε τις οικογένειές τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών που βοηθούν την ομάδα. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή