Δεύτερη κλινική covid-19 δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο Ημαθίας, καθώς μετά τη μονάδα Βέροιας ιδρύθηκε αντίστοιχα και στη μονάδα Νάουσας, δυναμικότητας 12 κλινών, ενώ ενισχύθηκαν και οι κλίνες της παθολογικής κλινικής, έπειτα από συγχωνεύσεις και ανακατατάξεις στη δομή. 

Η λειτουργία της κλινικής covid-19 στη Βέροια

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr από το νοσοκομείο Ημαθίας, στην κλινική covid της Βέροιας, από 8 νοσηλευόμενους αρχικά, έφτασαν να νοσηλευτούν 17. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εξιτηρίων, καθώς τα περισσότερα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και δεν χρειάστηκε περαιτέρω νοσηλεία ή διακομιδή. Μεταξύ των ατόμων που πήραν εξιτήριο είναι και 2 άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (νεφροπαθείς αιμοκαθαρούμενοι).

Δύο γιατροί νόσησαν

Σχετικά με το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, υπήρξαν 2  γιατροί που βρέθηκαν θετικοί (ένας σε Βέροια και ένας σε Νάουσα). Από τις ιχνηλατήσεις δεν διαπιστώθηκε περαιτέρω διασπορά, προφανώς λόγω της αυστηρής τήρησης όλων των προβλεπόμενων. Μάλιστα, οι δύο γιατροί από σήμερα, Δευτέρα (2/11) επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους. 

Επίπεδο ετοιμότητας

Όσον αφορά στην γενικότερη προετοιμασία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει επάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε μέσα προστασίας και φάρμακα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιπλέον κλινών στη βάση του σχεδίου αντιμετώπισης του νέου κύματος του ιού. Επίσης, η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βέροιας βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή και  λειτουργική ετοιμότητα. 

Ο ιός είναι εδώ

Αυτό που επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση είναι ότι η πιστή τήρηση των μέτρων, οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας και ο συχνός καθαρισμός των χεριών είναι επιβεβλημένα και μόνο έτσι θα μπορέσει να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις με βάση τα έως τώρα δεδομένα αναφέρουν ότι στην Ημαθία θα έχουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα. Ας ελπίσουμε να πέσουν έξω… 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή