Το είδαμε και αυτό!!

Το ακούσαμε!!    

Τελικά οι εκπλήξεις απ τον πρωθυπουργό δεν σταματάνε.

Δεν μας αφήνει να πλήξουμε.

Στο ναό της Δημοκρατίας, στη Βουλή για άλλη μία φορά να καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη χωρίς ίχνος ντροπής. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα με περισσή θρασύτητα είπε το αμίμητο «τα 37 δις ευρώ -μαξιλάρι- δεν τα αφήσατε εσείς. Εμείς τα δημιουργήσαμε…».

Και οι πολυέλαιοι της Βουλής κουνιούνται ακόμη!!!

Ίσως να του το «σφύριξε» ο εξωγήινος του Υμηττού που συνάντησε πριν περίπου 3 χρόνια όπως είχε αναφέρει στη Βουλή. Πριν δύο ημέρες από αυτό το συμβάν τον επισκέφθηκαν στο Μαξίμου ο σύλλογος καρκινοπαθών του μαστού και μπροστά στις κάμερες με ύφος χιλίων καρδιναλίων τις υποσχέθηκε δωρεάν εξετάσεις στις ηλικίες των 49 και 51 χρονών όταν αυτό υλοποιείται από το 2018 και το είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Φαίνεται ο εξωγήινος του Υμηττού παρέλειψε να τον ενημερώσει και τον άφησε να εκτεθεί. Τέτοια λαθροχειρία, τέτοια αδίστακτη εκμετάλλευση σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά!!!

Και ρωτάω ήρεμα, είναι πολιτικός απατεώνας; Ας απαντήσει ο Ευκλείδης.

Ο συντοπίτης μου υπουργός ΠΡΟΠΟ επιβεβαίωσε ότι η κατρακύλα του γενιτσαρισμού δεν έχει πάτο. Πόση διπροσωπία έκρυβε τόσα χρόνια και πόσο καταπιεζόταν για να δείχνει ένα πρόσωπο προοδευτικό; Πως έκρυβε τόσο τυχοδιωκτισμό, τόση δουλοπρέπεια που δείχνει σήμερα στην πιο απάνθρωπη και αδίστακτη νεοδεξιά; Θέλει πολύ θράσος ν’ απευθύνεσαι στην αριστερά και να την εγκαλείς για εθνικισμό. Είναι ντροπή, είναι ιεροσυλία. Μπορούσες να δόσεις τα διαπιστευτήρια στους νέους ομοϊδεάτες σου με πιο ήπιο τρόπο. Μην εκτίθεσαι τόσο!!

Φαίνεται πήρες γρήγορα τα μαθήματα από τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Μπογδάνο και τους άλλους δασκάλους της νεοδεξιάς!

Για τον Πετσίτη που βρέθηκε ουρανοκατέβατος στο Μαξίμου αλλά δεν είχε καμία αρμοδιότητα διαχείρισης δημόσιου χρήματος και απομακρύνθηκε έγκαιρα, τα μπουκωμένα Μ.Μ.Ε. επί εβδομάδες το διατηρούσαν σαν πρώτο θέμα. Για τον Μούγο, ειδικό σύμβουλο στον υφυπ. Εσωτερικών με βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο από καταδικαστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης, με ανάμιξη στη διαχείριση δημόσιου χρήματος και απομακρύνθηκε σιωπηλά μετά από σοβαρές καταγγελίες της αντιπολίτευσης και μερίδας του τύπου, έστω και με καθυστέρηση, ακούσατε τίποτα από τα Μ.Μ.Ε της «λίστας Πέτσα»; 

Όχι βέβαια!! Ευτυχώς δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Δεν παίζονται οι άνθρωποι!! Σε περίοδο όξυνσης της πανδημίας, της βαθειάς ύφεσης που διέρχεται η οικονομία, της απειλούμενης μεγάλης φτώχειας των λαϊκών στρωμάτων, αυτοί παίρνουν τα σπίτια και τις περιουσίες των αδυνάτων που δεν μπορούν ν` ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις!!

Και ο πρωθυπουργός με περισσό κυνισμό αναφέρει ότι  «…απαλλάσσει τις επόμενες γενιές από τα βάρη» αφού βέβαια τους πάρει το σπίτι.

 Και στον «τσιρίδα» υπουργό άνευ αρμοδιοτήτων του τηλεφωνούν και του εκφράζουν την ευγνωμοσύνη γιατί «…θα τους πάρουν το σπίτι…». Και εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά!!!

Δυστυχώς βρήκαν πάλι «πρόθυμους» από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Κατάρα κυνηγάει τους αριστερούς όταν φεύγουν από το κόμμα όπου υπηρετούσαν για την όποια διαφωνία τους, μετά να το λιθοβολούν.

Διαφώνησες, δεν έγινε πλειοψηφία η άποψη σου, ή παραμένεις και την υποστηρίζεις στα όργανα ή αποχωρείς με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιστορία σου. Είναι ανεπίτρεπτο και πέρα από τους ηθικούς κανόνες της αριστεράς να πυροβολείς αυτούς που μέχρι πριν από λίγο διάστημα ήσασταν στο ίδιο μετερίζι και είχατε απέναντι τον ίδιο αντίπαλο. Γίνεσαι περίγελος των αντιπάλων. Σε χρησιμοποιούν με τον πιο αισχρό τρόπο και σαν όπλο χρησιμοποιούν το δικό σου δηλητήριο για τους «πρώην» σου. 

Ποιοί; Αυτοί που σε κυνηγούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Αναφέρομαι στην αξιολύπητη εμφάνιση του Λαφαζάνη σ` ένα περιφερειακό και περιθωριακό κανάλι με οικοδεσπότες τον Καλόγηρο και τον Βλάχο  που έσταζαν δηλητήριο όλα αυτά τα χρόνια για τον Τσίπρα. Πρωτεργάτες στην εθνικιστική υστερία ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Σ` αυτούς πρόσθετε και το δικό του δηλητήριο ο κ.Λαφαζάνης. Ψευδολογούσε λέγοντας ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας των λαϊκών  στρωμάτων, ενώ γνώριζε ότι δεν έγινε καμία. Την άρπαξε την ψευδολογία ο πρωθυπουργός και την αναπαρήγαγε στην Βουλή. Τι καλλίτερη ευκαιρία από την επίκληση του ψεύδους που προέρχεται από άλλον χώρο. Κρίμα Παναγιώτη. Είχες μία ιστορία. Σε θυμάμαι σαν δεξί χέρι του Χαρίλαου. Έριξες πέτρα σ’ αυτήν την ιστορία.

Ας γίνει μάθημα σε σημερινά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, αυτοπεριορισμός. Υπάρχουν όργανα να εκθέτουν τις απόψεις τους ή τις όποιες διαφωνίες τους. Δεν είναι ανάγκη για 5 λεπτά δημοσιότητας να δημιουργείς προβλήματα στο κόμμα. Να γίνουν πιο προσεκτικοί στις κρίσεις τους και στις εκτιμήσεις τους και να μην σπέρνουν σύγχυση. Δεν ξεχνάμε την τοποθέτηση του υπεύθυνου τομεάρχη υγείας στο πρώτο κύμα της πανδημίας για τον ρόλο του κ.Τσιόδρα, «…και εγώ αυτόν θα εμπιστευόμουν…». Κανείς δεν αμφέβαλλε για την επιστημονική του κατάρτιση και την συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τότε επισημάνθηκε ότι ο ρόλος του είχε ξεπεράσει τα όρια της επιτροπής και λειτουργούσε και σαν κυβερνητικός σύμβουλος. Επιβεβαιώθηκε περισσότερο τώρα με την επανεμφάνιση του, στο πάνελ της ενημέρωσης. Παρουσιάστηκε περισσότερο σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης  και όχι της επιτροπής για τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του για τα ΜΜΜ, τα καφέ κλπ. 

Ο κόσμος κρεμότανε από τα χείλη του για την εξέλιξη της πανδημίας και  αυτός άνοιγε ομπρέλα προστασίας στην κυβέρνηση. Και ρωτώ στον υπεύθυνο, θα επαναλάμβανε αυτήν την δήλωση;

Όσο κυλάει ο χρόνος γίνονται πιο αδίστακτοι και πιο επικίνδυνοι. Ίσως μας επιφυλάσσουν πιο σκληρό πρόσωπο ακόμα. Θα αξιοποιήσουν την πανδημία για να περάσουν την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους. Και σ’ αυτό λειτουργούν οπισθοδρομικά, συντηρητικά. Ενώ παγκόσμια υποχωρεί ο νεοφιλελευθερισμός -ακόμα και το ΔΝΤ «βγαίνει από αριστερά» μιλάει για δημόσιες παρεμβάσεις- πολλές χώρες επιστρέφουν στον νεοκεϋνσιανισμό, εδώ επιμένουν στις απάνθρωπες και χρεοκοπημένες νεοφιλελεύθερες θεωρίες. Δεν ενισχύουν το ΕΣΥ, ούτε τα ΜΜΜ που θεωρούνται από τους ειδικούς επιστήμονες σαν σοβαρή αιτία μετάδοσης του ιού από τον συνωστισμό που υπάρχει στους επιβάτες από την έλλειψη οχημάτων, παρά ενισχύουν τα συστημικά Μ.Μ.Ε για να τους υμνούν και να τους «προστατεύουν».

Και εδώ καλείται να παίξει τον ιστορικό του ρόλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας να σώσει το λαό και την χώρα από την κατρακύλα που οδηγείται. Πως θα γίνει καλύτερη οργάνωση, καλύτερος προγραμματισμός για να φύγουν όσο γίνεται νωρίτερα. Τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο όσο μένουν στην εξουσία. Μπορεί η υγειονομική κρίση να δυσκολεύει την μαζική παρέμβαση και κινητοποίηση, όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέθοδοι που μπορούν να αξιοποιηθούν. Η πρόταση μομφής που ασκήθηκε στον υπουργό οικονομικών έδειξε πως στέκονται σε πήλινα πόδια. Μία πίεση δέχτηκαν και χάσανε «τα αυγά και τα πασχάλια». Βγήκαν στην επιφάνεια εγγενείς αδυναμίες τους, φάνηκε η γύμνια τους αφού ούτε η «λίστα Πέτσα» δεν μπόρεσε να τους προστατεύσει παρά μόνο δια της σιωπής. 

Ακούσατε τίποτα για την συζήτηση στη Βουλή για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά; Πρέπει να συνεχιστεί η πίεση να γίνει ακόμα πιο ασφυκτική, να μην αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Να απαντάμε άμεσα και αναλυτικά στις προβοκάτσιες τους, στα ψέματα τους, όπως πολύ εύστοχα με την πρόσφατη ανακοίνωση «…κάθε 2 λεπτά και 1 ψέμα του πρωθυπουργού…». Έτσι θα κτίσουμε σιγά-σιγά το ρεύμα της ανατροπής.

Και μέσα σ’ αυτήν την πορεία η ηγεσία ας εξετάσει και την περίπτωση διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου διαδικτυακά. Είναι γεγονός ότι συνέδριο χωρίς φυσική παρουσία δεν νοείται, όμως σ’ αυτές τις ειδικές συνθήκες που περνάμε, αφού μας δίνει δυνατότητες η τεχνολογία μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση -που όπως λένε οι ειδικοί θα αργήσει- τότε προκηρύσσεται το τακτικό συνέδριο. 

Πρέπει να επεξεργαστεί η εναλλακτική πρόταση και να ομογενοποιηθούν τα όργανα. Να μην υπάρχουν δύο παράλληλα όργανα, ένα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενδεχόμενα θα ξεπεραστεί και η εσωστρέφεια, θα υπάρξει εγρήγορση των μελών, φίλων, οπαδών. Θα καλυφθεί το κενό δραστηριοποίησης τους που δημιούργησε η πανδημία. Έτσι σιγά-σιγά θα δημιουργηθεί το λαϊκό ρεύμα για την ανατροπή της πιο ανάλγητης και επικίνδυνης κυβέρνησης.

Γιώργος Κακαφίκας

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή