Εξαιρετικά ανησυχητική παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όπως επιβεβαιώνει ο καθημερινός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη.

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο τα ημερήσια κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 839 ενώ σήμερα η Θεσσαλονίκη έπιασε και πάλι αρνητική πρωτιά πανελλαδικά καθώς καταγράφηκαν 449 νέα κρούσματα.

Μάλιστα, πληροφορίες της Voria.gr από την Αθήνα αναφέρουν ότι, εάν διατηρηθούν τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, η Θεσσαλονίκη θα πάει σε γενικό lockdown προκειμένου να αναχαιτιστεί δραστικά το δεύτερο, ιδιαίτερα επιθετικό κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση κόκκινου συναγερμού, την Κυριακή (1/11) τέθηκε σε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη, βάσει του οποίου μετατρέπονται 43 κλίνες άλλων κλινικών σε κλίνες ΜΕΘ-COVID.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Αύριο Δευτέρα (2/11), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει εκτάκτως στην πόλη, ενώ νωρίτερα, στις 14:00, θα συναντήσει για ενημέρωση τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στο Υπουργείο Υγείας.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή