Σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο ελληνορθόδοξος ο ιερέας της Μητρόπολης Γαλλίας π. Νικόλαος Κακαβελάκης που πυροβολήθηκε 2 φορές έξω από την εκκλησία που υπηρετούσε στη Λυόν και είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Στο Παρίσι επιστρέφει εσπευσμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός. Είναι η δεύτερη επίθεση σε εκκλησία στη Γαλλία μέσα σε λίγα 24ωρα, μετά το “λουτρό” αίματος στη Νίκαια, όπου εκεί μακελάρης σκότωσε 3 άτομα. 

Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον ελληνορθόδοξο ιερέα, στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν και στη συνέχεια διέφυγε. 

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Ο δράστης πυροβόλησε τον ελληνικής καταγωγής ιερέα με κυνηγετικό όπλο, στις 17.00 ώρα Ελλάδας.  Ο ιερέας έχει τραυματιστεί στο στήθος και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης τον πυροβόλησε την ώρα που έκλεινε την εκκλησία. Πρόκειται για τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού, στη Λιόν…

Το σημείο έχει αποκλειστεί και μετέβη στο σημείο και δύναμη του στρατού, ενώ μετά την επίθεση επιστρέφει στη Λυόν εσπευσμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Οι αρχές καλούν τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή. Σύμφωνα με το μήνυμα που έβγαλε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης είναι 52 ετών και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, Ευαγόρας Μαυρομάτης, ο ιερέας πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής. Ο δράστης πρέπει να τον παρακολουθούσε, να του είχε στήσει ενέδρα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή