Είναι γνωστό ότι το προαύλειο του Αγ. Αντωνίου και η γύρω περιοχή γίνεται συχνά πόλος έλξης τοξικομανών, ωστόσο ένα περιστατικό το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020 καταδεικνύει πόσο σοβαρά μπορεί να γίνουν τα πράγματα. 

Ήταν γύρω στις 11 το πρωί όταν – κατά τις πληροφορίες του InVeria.gr – η διαφωνία δύο ατόμων (γυναίκας και άντρα) τοξικοεξαρτημένων πήρε άγρια τροπή, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μαχαιρώσει στο πρόσωπο τον άντρα, ενώ στο σημείο βρισκόταν και άλλα άτομα με τις ίδιες εξαρτήσεις.

Στο σημείο αρχικά κατέφθασε μηχανή της Τροχαίας Βέροιας, η οποία μάλιστα μέσα στην αναμπουμπούλα έπεσε σε τοίχο και τρύπησε το ρεζερβουάρ της, και στη συνέχεια έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που επιλήφθηκαν του περιστατικού και συνέλαβαν την δράστη, για οπλοχρησία και ίσως στην δικογραφία προστεθεί η αντίσταση κατά της αρχής και φθοράς δημόσιας περιουσίας. 

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα: Πόσο ασφαλής μπορεί να θεωρείται η Βέροια και ειδικά η περιοχή των Αστικών (που διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες άτομα) και ο χώρος πέριξ του Αγίου Αντωνίου; Θα υπάρξει κάποια πάγια παρέμβαση ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες από τέτοιου είδους περιστατικά; Υπάρχει κάποια μέριμνα για τους τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας;

//

Πηγή