Αναφορά σε φερόμενο κρούσμα κορωνοϊού σε μέλος του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Βέροιας, που είχε αποτέλεσμα την ακύρωση χειρουργείων για απολύμανση των χώρων, κάνει ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας!

Σημειώνεται ότι δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Βέροιας και σίγουρα είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση…

Δείτε την ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ  ΤΗΣ  ΤΕ  ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ  ΚΚΕ

Κρούσμα κορωνοϊού και σε εργαζόμενο  στο Γ.Ν.Βέροιας –ιατρικό προσωπικό – με αποτέλεσμα το προσωρινό κλείσιμο των χειρουργείων για απολύμανση. Η προπαγάνδα ενίσχυσης και θωράκισης του Ε.Σ.Υ. είναι κούφια λόγια αν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει ΤΩΡΑ τα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών και του Ελληνικού λαού.

Η πραγματικότητα στα νοσοκομεία μιλά από μόνη της: 

Τραγικές ελλείψεις προσωπικού, επικίνδυνη έλλειψη ΜΕΘ, εντατικοποίηση εργασίας, σύμπτυξη κλινικών, συρρίκνωση των υπόλοιπων υπηρεσιών υγείας.

Δεν είναι ατομική ευθύνη των υγειονομικών η διασπορά της νόσου. Δεν είναι ατομική ευθύνη η διασπορά  στα σχολεία των παιδιών τους που στοιβάζονται σε τμήματα των 25 μέχρι 27 μαθητών. Δεν είναι ατομική ευθύνη των υγειονομικών ότι εργάζονται σε υποστελεχωμένες κλινικές κάτω από συνθήκες εντατικοποίησης.

Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε: 

– Μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού και στην μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων που εργάζονται στο Ε.Σ.Υ. με ελαστικές μορφές εργασίας.

– Ιχνηλάτηση όλων των επαφών των κρουσμάτων και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

– Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή