Δηλαδή, σε μία πλατεία που χρειάζεται σοβαρές παρεμβάσεις για να γίνει ελκυστική και ασφαλής για τους πολίτες και μπροστά από ένα ιστορικό κτίριο που ρημάζει μέρα με τη μέρα επειδή δεν “αξιωθήκαμε” να το αποκτήσουμε και να το διαθέσουμε στην τοπική κοινωνία. 

Στη πρώτη περίπτωση, η ευθύνη για τις παρεμβάσεις ανήκουν στην Δημοτική Αρχή της Βέροιας. Ορθά, κοφτά και χωρίς παρενθέσεις. 

Στην περίπτωση του παλιού δικαστικού μεγάρου οι ευθύνες, για ακόμη μία φορά, βαραίνουν τους εκπροσώπους μας στην κεντρική πολιτική σκηνή, τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο (από τον οποίο, λόγω της θέσης του, περιμέναμε πολλά) και τους υπόλοιπους βουλευτές (Μπαρτζώκα, Τσαβδαρίδη, Καρασαρλίδου), οι οποίοι πρέπει να πιέσουν σε κεντρικό επίπεδο αδιάληπτα ώστε να αποφασιστεί η παραχώρηση στην τοπική κοινωνία, ακόμα και αν χρειαστεί να υποβάλλουν ερωτήσεις στον ίδιο τον κ. Βεσυρόπουλο!

Βαραίνουν όμως και τους τοπικούς άρχοντες οι ευθύνες, διότι δεν έχουμε παρουσιάσει (τουλάχιστον δεν το έχουν γνωστοποιήσει) ένα ικανό σχέδιο αξιοποίησης, ώστε όποιος βουλευτής θελήσει να ασχοληθεί να μπορέσει να πατήσει πάνω σε αυτό. 

Αλλά και πάλι, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Διότι δεν είναι μόνο ο Δήμος Βέροιας που θέλει να πάρει από το δημόσιο το κτίριο, καθώς το… καλοβλέπουν και άλλοι φορείς, όπως η Π.Ε. Ημαθίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες. 

Με λίγα λόγια, αν δεν μπορεί ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και αρμόδιος για θέματα δημόσιας περιουσίας να δώσει λύση, αν δεν μπορούν δύο δικηγόροι που εργάστηκαν σε εκείνο το κτίριο και σήμερα είναι βουλευτές με το κυβερνόν κόμμα και αν δεν μπορεί ένας Δήμος να προετοιμάσει το έδαφος για ένα ιστορικό κτίριο που καταρρέει στην καρδιά της πόλης, τότε καλύτερα να ανέβουμε στον Πύργο της Βασίλισσας Βεργίνας (αφού δεν έχουμε πύργο με Ρολόι) και να κάνουμε όλοι μαζί μια βουτιά στην Μπαρμπούτα… Μπας και τα παγωμένα της νερά μας ξυπνήσουν δηλαδή…

Υ.Γ.: Κοιτάξτε τι ωραίοι που φαίνονται (ακόμα) οι πολιτικοί μας με φόντο το παλιό δικαστικό μέγαρο. Μάλλον όταν καταρρεύσει θα κάνουν αλλού τις καταθέσεις! 

ΥΓ2: Τα ίδια ισχύουν και για το Τελωνείο, που όλως τυχαίως είναι κι αυτό αρμοδιότητα του Υφυπουργού μας…

ex-Αιρετικά (editorial)

Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα… δόγματα
(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα “Για τη στήλη ex-Αιρετικά”)
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα! 

//

Πηγή