Δελτίο Τύπου από την συνδικαλιστική παράταξη εκπαιδευτικών “Εκπαιδευτικός όμιλος Ημαθίας”: Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, σε ολόκληρη την πατρίδα μας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις για την καταδίκη της  εγκληματικής, πλέον και με απόφαση του νόμου, ναζιστικής  Χρυσής Αυγής. Μία δίκη που κράτησε πέντε και πλέον χρόνια δικάζοντας δεκάδες κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Λουκμάν και επιθέσεις των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Ήταν πραγματικά  σημαντική η απόφαση των δικαστηρίων που έκρινε πως η Χ.Α. δεν αποτελεί πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση, που τρέφει στους κόλπους της φονιάδες και κακοποιούς. Σημαντική η απόφαση της καταδίκης  στα μάτια των εργαζόμενων και του λαού που χρόνια τώρα αγωνίστηκαν και διατράνωσαν το αυτονόητο …πως οι απόγονοι των ναζιστών που αιματοκύλησαν τη χώρα και το λαό μας δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική σκηνή. Τα έργα και οι ημέρες των απογόνων των ναζί δεν ήταν σε καμία περίπτωση υπέρ του λαού μας που χρόνια τώρα αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, μα στην αντίπερα όχθη. Και αν το τερατούργημα  αυτό φούσκωνε σαν το παγόνι και φάνταζε  υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων ήταν πολλοί και διαφορετικοί οι παράγοντες που ευθύνονται γι΄ αυτό, ανάμεσά τους  η ανάδειξη και εξωραϊσμός του φιδιού μέσα από κάθε είδους κανάλια και οδούς.

Την απόφαση του Εφετείου της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου,  πανηγύρισαν δεκάδες χιλιάδες λαού στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Απ’ άκρου σε άκρο της χώρας ακούστηκαν  φωνές  χαράς για την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών από τους συγκεντρωμένους. Κι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως,  εκτός απ΄ τις χιλιάδες λαού που έδωσαν το “παρών” σ΄ αυτές τις συγκεντρώσεις, τα ίδια συναισθήματα είχε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και του λαού. 

Και στην πόλη της Βέροιας βρέθηκαν δεκάδες που διαδήλωσαν για την παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής, ναζιστικής Χ.Α. Έπειτα από κάλεσμα που απεύθυνε η ΕΛΜΕ Ημαθίας και άλλες συλλογικότητες η πόλη και η περιοχή δεν έμεινε έξω από το ιστορικό γεγονός, δεν αδιαφόρησε και δεν έκλεισε τα μάτια. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως αν υπήρχαν και άλλα συνδικαλιστικά όργανα και σωματεία  να καλέσουν αποφασιστικά το λαό στους δρόμους η συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα ήταν  πολύ μεγαλύτερη. Κι έτσι όμως σε τίποτα δε μειώνεται η σημασία και η αξία της συγκέντρωσης.

Ωστόσο, πριν αλέκτωρ λαλήσαι, κι ενώ ουσιαστικά η δίκη της Χ.Α. συνεχίζεται κι αναμένονται οι ποινές των δεκάδων κατηγορούμενων δε λείπουν κι αυτοί που, δυστυχώς, έρχονται για άλλη μία φορά να σπιλώσουν,  να αμαυρώσουν  την πραγματικότητα. Εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα να “ενημερώνουν” προχώρησαν σε συκοφάντηση όχι μόνο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου αλλά και κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής και της χώρας. Με ανυπόγραφο δημοσίευμα, γεγονός που δηλώνει ότι αυτό εκφράζει την αντίληψη της εφημερίδας, η εφημερίδα «ΒΕΡΟΙΑ» επιχειρεί, την ώρα που η δίκη ακόμη εξελίσσεται, να μειώσει την απήχηση των εξελίξεων στο λαό της περιοχής μας.

Με μία εξόχως παραπλανητική φωτογραφία, που σε καμία περίπτωση δε φανερώνει τίποτε,  το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται σε «κινήματα και κόμματα» που έχουν «κουράσει» με τα συνεχή προσκλητήρια για λαϊκούς αγώνες σε πεζοδρόμια και πλατείες «ακόμα και όταν κάποιες αποφάσεις είναι αναμενόμενες»! Προξενεί εντύπωση στον καθένα μία τέτοια στάση και εντύπωση από την πλευρά του συγκεκριμένου μέσου «ενημέρωσης», που αντί να πληροφορήσει με πραγματικά δημοσιογραφικό ρεπορτάζ την τοπική κοινωνία περί άλλων τυρβάζει. Επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, να συσκοτίσει αλλά και να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους που επί χρόνια αγωνίζονται είτε στο πλαίσιο του αντιφασιστικού κινήματος είτε γενικότερα του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται με μένος από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Συντάσσεται με όσους, από κυβερνητικές θέσεις, βάζουν στο περιθώριο εργαζόμενους και λαό.

Και βέβαια στο όνομα της ελεύθερης «ενημέρωσης», απ’ την οποία εργαζόμενοι και λαός έχουν χορτάσει τα τελευταία χρόνια, καθένας μπορεί να παρουσιάζει και να ερμηνεύει τα γεγονότα με βάση τις πολιτικές του προτιμήσεις και απόψεις.  Κάτι τέτοιο ασφαλώς δε σημαίνει πως γίνεται αποδεχτή η κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ιδίως από όσους, θεωρητικά, ενημερώνουν. Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας θα δεχτούν σκληρή κριτική, ιδιαίτερα όταν η παραχάραξή της γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα τη συσκότιση των συμφερόντων του λαού μας,  τη συκοφάντηση των αγώνων του και το διαρκή φόβο για τους αγώνες που πρόκειται να έρθουν. 

Ας είναι σίγουροι πως δε θα βρεθεί κανείς να τους συμμεριστεί!

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή