ΔΤ από 5ο ΓΕΛ Βέροιας: Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας ευχαριστεί τον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου Νίκο και την ομάδα ΑΒ, που αποτελείται από 16 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ –  εκπαιδευτές  του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids Save Lives- για την εξαιρετική παρουσίαση της δράσης τους τη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στην Aίθουσα Xρωμάτων του Σχολείου. 

Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί τον πρώτο πυρήνα εκπαιδευτών στον νομό μας, στη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS) και την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) / Automated External Defibrillator (ΑΕD) και έχει στόχο της να συνδράμει σε περιστατικά που πιθανόν να συμβούν στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος, να εκπαιδεύσει πολίτες και μαθητές με πιστοποίηση στη χρήση ΑΕA και να συμπεριλάβει και άλλους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος ώστε να δημιουργήσει διάδοχη κατάσταση.

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής –τη χρήση του οποίου παρουσίασαν πολύ παραστατικά οι μαθητές- είναι ιδιοκτησίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και βρίσκεται για κάθε έτος με χρησιδάνειο από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου στο 1ο ΕΚ Βέροιας.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στην παρουσίαση και ήταν οι: Παπαδόπουλος Άνθιμος, Παπαντωνίου Πετρούλα, Τσιρανίδου Γεωργία, Χρυσοστομίδου Μαρία και Χωραφαΐδου  Χρυσή.

Η Διεύθυνση του Σχολείου

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή