Με την Nalyssa green δεν συναντηθήκαμε στο “Αιγάλεω”για “Κοκτειλ” όπως λένε οι τίτλοι του καινούργιου της δίσκου με τίτλο “Μπλουμ”.Είχαμε δώσει ραντεβού για καφέ στο Ψυρρή όπου μας μίλησε για την νέα της δισκογραφική δουλειά,την σημαντικότητα που είχε για εκείνη το βραβείο κοινού για την μουσική επιμέλεια στην περσινή θεατρική παράσταση “Αγριοπαπια” καθώς και για το όνειρο της ν ανοίξει την συναυλία των Radiohead στην Ελλάδα.

Συναντιόμαστε μετά το επιτυχημένο live στο Ρομάντσο μίλησε μας για τις εντυπώσεις;
-Ήταν απ τα πιο ωραία live που έχουμε κάνει. Παρουσιάσαμε τον καινούργιο μου δίσκο που κυκλοφόρησε αρχές Οκτώβρη και λέγεται “Μπλουμ”.Το live ήταν φανταστικό με κόσμο που ήρθε αποκλειστικά ν ακούσει το δίσκο και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό γιατί ένιωθα ότι υπήρχε μία ροή συναισθήματος και αυτό ήταν κάτι πολύ όμορφο.


Οι δύο πρώτες σου δισκογραφικές δουλειές ήταν σε αγγλόφωνο στίχο πως προέκυψε αυτό;
-Στο είδος μουσικής που κάνω εγώ συνήθως χρησιμοποιούνται τα αγγλικά είναι πιο εύκολο να βάλεις αγγλικές λέξεις απ ότι ελληνικές. Έτσι απ την αρχή μου ήταν πιο οικείο και εύκολο. Τώρα δεν ξέρω πως θα συνεχιστεί αυτό.
Μίλησε μας για την νέα σου δουλειά και πώς σκέφτηκες τον τίτλο αυτό;
-Η νέα δουλειά ξεκίνησε με την συγκέντρωση κάποιων ελληνόφωνων τραγουδιών που θεώρησα ότι έκλειναν μια ενότητα και μπορούσε να γίνει δίσκος. Βρήκα τους κατάλληλους συνεργάτες και πέρσι ολοκληρώθηκε και η ηχογράφηση. Μίλησα με την εταιρεία και ήταν έτοιμος προς κυκλοφορία.Ο τίτλος προέκυψε γιατί κατά βάση τα τραγούδια αυτού του δίσκου μιλάνε αρκετά για την έννοια της πτώσης-βύθισης αλλά κυρίως το χρησιμοποίησα γιατί μου άρεσε πολύ το λογοπαίγνιο με την αγγλική ομοηχη λέξη bloom που σημαίνει ανθίζω. Ήταν ωραίο το παιχνίδι του κάτω με το προς τα πάνω.
Πριν λίγες μέρες ήρθε και η βράβευση στα βραβεία Αθηνοράματος για την παράσταση Αγριόπαπια,μίλησε μας;
-Πολύ μεγάλη χαρά και τιμή γιατί ήταν βραβείο κοινού και είναι πιο σημαντικό στο δικό μου μυαλό να έχει αγαπήσει τη δουλειά σου ο κόσμος. Χάρηκα για την συγκεκριμένη δουλειά γιατί εκτός της εμπορικής επιτυχίας ήταν και μια καλλιτεχνική. Επίσης μου άρεσε πολύ το είδος μουσικής που ασχολήθηκα γιατί ο Ταρλοου αποφάσισε να φέρει την ιστορία σ ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο οπότε και η ηλεκτρονική μουσική που ακουγόταν νομίζω ότι έδεσε αρμονικά με την σκηνοθεσία. Τέλος με τον Ταρλοου καταφέραμε να έχουμε μια πολύ όμορφη και παραγωγική συνεργασία.
Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την μουσική σε θεατρικές παραστάσεις;
-Η πρώτη μου ενασχόληση ήταν σε μία θεατρική παράσταση της Αρκαδίας Ψάλτη στη Χίο όπου είχα παίξει ζωντανά σ ένα ντόπιο παραμύθι σε χιώτικη ντοπιολαλιά και παίζαμε σε διάφορους εξωτερικούς χώρους στο νησί. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που έβαλα μουσική σε θέατρο και είδα τι συμβαίνει. Μετέπειτα μου έγινε η πρόταση να συνεργαστώ με την κυρία Μπρουσκου για την παράσταση “Ψύχωση 4:48” Σάρα Κειν,εκεί ουσιαστικά είναι τα πρώτα μου βήματα στα αθηναϊκά θέατρα.


Ποια είναι τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα που σε ώθησαν στη μουσική;
-Δεν μπορώ να σου πω ότι άκουσα κάτι συγκεκριμένο και με ώθησε στη μουσική. Από μικρή ψιλοασχολιόμουν με την μουσική όχι πάντα πολύ σοβαρά,και κάποια στιγμή στα λυκειακά χρόνια άρχισε να μου εντείνεται η ανάγκη να θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική. Συνειδητά επομένως μεγάλη άρχισα ν ασχολούμαι.
Σε τι κοινό πιστεύεις ότι απευθύνεται η μουσική και τα τραγούδια σου;
-Νομίζω ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει να εμπλακούν συναισθηματικά με το κομμάτι ίσως σε ανθρώπους που είναι πιο κοντά με το τί συμβαίνει μέσα τους.
Αν έδινες έναν τίτλο τραγουδιού στην Αθήνα ποιος θα ήταν αυτός;
-Σ αγαπάω να της λες του “Τhe Boy” νομίζω ότι ο ήχος του έχει κάτι απ την Αθήνα πολύ έντονα.
Τί σε πληγώνει και τί αγαπάς στην πόλη μας;
-Την αγαπώ την πόλη μας την βρίσκω πολύ όμορφη και κινηματογραφική ειδικά τη νύχτα.Προφανώς υπάρχουν πράγματα που με πληγώνουν,βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν μια καλή μοίρα και αυτό με πικραίνει. Η Αθήνα είναι μία γοητευτική διχρωμία άσπρο-μαύρο.
Με ποιον τραγουδιστή-στρια θα ήθελες να κάνεις ένα ντουέτο;
-Με τον Jack Heart που είναι και κάτι το οποίο συζητάμε.Και επειδή τα τραγούδια που γράφω έχουν μια νύξη λαϊκότητας θα ήθελα με την Νατάσα Θεοδωρίδου της οποίας τη φωνή εκτιμώ πολύ.
Ποιου συγκροτήματος θα ήθελες ν ανοίξεις την συναυλία και ποιου σκηνοθέτη να γράψεις το soundtrack;
-Των Radiohead όταν με το καλό έρθουν τους οποίους λατρεύω και του Wes Anderson που μου αρέσουν πολύ οι ταινίες του.
Το Nalyssa green πως το απέκτησες;
-Όταν μικρότερη έπαιζα ένα role playing game όπου δημιουργείς έναν χαρακτήρα και καθώς έψαχνα όνομα ένας φίλος μου είπε το Νalyssa και από τότε το κράτησα.Το green είναι το αγαπημένο μου χρώμα.

Του Γιάννη Βανταράκη