Σ’ένα διάλειμμα απ τις πρόβες για τον “Επιθεωρητή”του Νικολάι Γκογκολ μιλήσαμε με τον Πάνο Παπαδόπουλο γι αυτό το ιδιαίτερο έργο στο οποίο κωμωδία και ερωτική απάτη συνυπάρχουν εναλλάσσοντας ρόλους.
Ενώ μας αποχαιρέτησε μ ένα στίχο του Σεφέρη:”Και χρωστάμε στην διάρκεια μιας λάμψης την πιθανή ευτυχία μας”

1)Ο “επιθεωρητής”του Νικολάι Γκογκολ,θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για την παράσταση.
-Όταν ήμασταν με τον Γιώργο Παπαγεωργίου στο “Παιχνίδι της σφαγής” θέλαμε να φτιάξουμε κάτι μαζί.Στην αρχή το συγκεκριμένο έργο μου είχε φανεί παρωχημένο.Με τον Ημελλο όμως με τον οποίο το είχαμε δουλέψει στο τρίτο έτος της σχολής αποκαλύφθηκαν πολύ συγκινητικά πράγματα μέσα από την κωμωδία και το αγάπησα. Έτσι το είχα συνέχεια στο μυαλό μου με σκοπό κάποια στιγμή να το ανεβάσουμε.

2)Μίλησε μου για τον ομώνυμο ρόλο που υποδύεσαι και τι είναι αυτό που σε γοήτευσε.
-Ο επιθεωρητής είναι ένας παρεξηγημένος συγχρόνως και αστείος ρόλος διότι δεν υπάρχει στο έργο. Αυτός ο απατεώνας που έρχεται στο χωριό και νομιζουν οι χωρικοί ότι είναι ο επιθεωρητής είναι ένας ατάλαντος άνθρωπος αδύναμος ακόμα και να επιβιώσει. Αλλά έχει μια εξαιρετική γοητεία στο να προσφέρει μαγεία.Και αυτή η ικανότητα του να παραμυθιάζει τους άλλους τον βοηθά να ζήσει.Σε μια βαθύτερη ανάλυση είναι ένα πρόσωπο που θέλει να αγαπηθεί.

3)Τί είναι αυτό το καινούργιο που φέρνει αυτή η διασκευή.
-Το έργο είναι γραμμένο είναι κυρίως για να σατιρίσει την διαφθορά που επικρατούσε στη χώρα. Ενώ ο Γιώργος πέταξε σχεδόν αυτό το κομμάτι κρατώντας τον πυρήνα του και έχει επικεντρωθεί στο κομμάτι της ερωτικής απάτης. Υπάρχει πολύ σπαρακτικά και υπόκωφα αυτό το στοιχείο,να ζήσουν δηλαδή οι άνθρωποι αυτού του χωριού για μια μέρα στο ψέμα.

4)Πόσο επίκαιρο μοιάζει το έργο στις μέρες μας.
-Μου μοιάζει πολύ επίκαιρο γιατί ενώ η κατάσταση των ανθρώπων βουλιάζει όλο και πιο πολύ στις μέρες μας,θέλουμε να πιστέψουμε στο ψέμα νομίζοντας ότι θα είναι αλλιώς τα πράγματα και πολύ πιο ωραία.Οι άνθρωποι γενικά δεν κοιτάμε το τώρα αλλά το μετά γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να επιβιώσουμε.

5)Οι χωρικοί της επαρχίας είναι διεφθαρμένοι και φοβούνται τον ερχομό του επιθεωρητή,χρειάζεται και η Ελλάδα έναν επιθεωρητή.
-Πιστεύω ότι επειδή η φύση του Έλληνα είναι διασπαστική και δεν έχει την υπομονή να ενωθεί και να αντιμετωπίσει έναν κίνδυνο,φαίνεται απαραίτητη η έλευση κάποιου ξένου στοιχείου και αυτο είναι που με στεναχωρεί.

6)Πώς αντιλαμβάνεσαι το ιδανικό θέατρο στο μυαλό σου.
-Να είναι προσβάσιμο σε όλους.Το θέατρο νομίζω ότι απομακρύνεται απ τον κόσμο. Εγώ θα ονειρευόμουν ένα θέατρο που θα μπορεί να συγκινήσει και έναν άνθρωπο που δεν έχει την απαραίτητη μόρφωση αλλά να συγκινήσει και έναν θεατρολόγο.

7)Υπάρχουν ρόλοι απωθημένα.
-Παρά πολλοί:Μπέκετ Πιραντελο από αρχαίους Ευριπίδης.Θα δανειστώ μία φράση της Γκλεν Κλοουζ: Ξέρω ότι δεν θα παίξω ποτέ την Ιουλιέτα αλλά προσπαθώ να μην ξοδεύω πολύ χρόνο με το να το σκέφτομαι.
8)Σε ποια ταινία θα συμπρωταγωνιστούσες με την Γκλεν Κλοουζ.
-Στις Επικίνδυνες σχέσεις σίγουρα.

9)Όταν δεν κάνεις θέατρο που σε συναντάμε.
-Οπουδήποτε εκτός θεάτρου. Πηγαίνω τακτικά στις Σπέτσες με φίλους. Γενικά προσπαθώ να μην εγκλωβίζομαι στο θέατρο.