Τι είναι αυτό που συμβολίζει η Σαλώμη και σαγηνεύει όλους τους άντρες..

-Η Σαλώμη δεν είναι μία καθημερινή γυναίκα αλλιώς δεν δικαιολογείται αυτή η ακατανίκητη έλξη που ασκεί σε όλους γύρω της..ο Όσκαρ Ουάιλντ την έχει εξιδανικεύσει ως την απόλυτη προσωποποίηση της γυναίκας..έτσι αυτό το κορίτσι που κατά την διάρκεια του έργου αποκτά και αρσενικές ιδιότητες,γίνεται γυναίκα μέσα απ τον χορό των επτά πέπλων όπου κορυφώνεται ωσπου στο τέλος βλέπουμε μια υπερβατική ηρωίδα..

Πόσο εύκολο ήταν να συνεργαστείς με την Λιλυ Μελεμε η οποία τυγχάνει να ήταν και δασκάλα σου..

-Με την Λιλυ γνωριζόμαστε έξι χρόνια ήταν και δασκάλα μου στην δραματική σχολή..για μένα ήταν χαρά,έχουμε τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας και το επιθυμούσα πάρα πολύ να συνεργαστούμε..

Θα έλεγες ότι είναι μία ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα ή μία ιστορία εκδίκησης επειδή εκείνος αρνείται τον έρωτα της..

– Νομίζω ότι όποιος δει την ιστορία στην αρχή θα πει ότι είναι μία ιστορία εκδίκησης..αυτό το κείμενο όμως θέλει να μας μιλήσει για την καταστροφική δύναμη του έρωτα..η Σαλώμη ερωτεύεται τον Γιοχανααν και αυτό το ξύπνημα του έρωτα της δεν μπορεί να το ελέγξει έτσι αυτό γυρνάει καταστροφικά εναντίον της..καταφέρνει να καταστρέψει τον ίδιο της τον πόθο.

Τι είναι αυτό που συμβολίζει η νύχτα και όλα γίνονται κατά την διάρκεια της..

-Δεν θα μπορούσε αυτή η ιστορία να γίνει στο φως του ήλιου ένα πρωινό..την νύχτα κρύβονται πιο εύκολα οι άνθρωποι και ταυτόχρονα φανερώνονται.. υπάρχει γλέντι στο παλάτι και υπό την επήρεια του αλκοόλ όλα γίνονται ιδανικά για να εκμηστηρευτουν οι πόθοι του καθενός..

Η Σαλώμη τον καιρό που γράφτηκε συμβολίζει μία πιο αυτόνομη και απελευθερωμένη γυναίκα..

-Η βιβλική ιστορία παρουσιάζει την Σαλώμη ως εκδικήτρια και τίποτα άλλο..πιστεύω με το ερωτικό στοιχείο που βάζει ο Ουάιλντ ανάμεσα σ αυτήν και τον Γιοχανααν που ναι μεν είναι σκανδαλώδες ήθελε να δικαιολογήσει αυτήν της την πράξη και ότι δεν έγιναν ολα για ένα καπρίτσιο..

Υπάρχει μία φράση στο έργο “θα τα φιλήσω τα χείλη σου Γιοχανααν”ικανοποιείται στο τέλος που της φέρνουν το κεφάλι και τα φιλάει..

-Απόλυτα ικανοποιείται και είναι ίσως και η μοναδική λυτρωτική πράξη στο έργο..Η ηρωίδα δικαιώνεται και πραγματοποιείται κατά κάποιο τρόπο ο πόθος της..

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει και τι αυτό που σε απογοητεύει στο θέατρο..

-Με γοητεύει η ίδια η φύση της τέχνης που συνοψίζει όλες τις τέχνες μέσα της..αισθητική μουσική κίνηση ποίηση λογοτεχνία..όπως επίσης και το να μπορείς να ερμηνεύεις κάθε βράδυ ηρωίδες έξω απ την πραγματικότητα είναι κάτι το εκπληκτικό..απ’την με απογοητεύει η αντιμετώπιση που έχει το επάγγελμα του ηθοποιού στη χώρα μας και οι κάκιστες συνθήκες με τις οποίες μας αντιμετωπίζουν..

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια..

Δεν έχω κάτι στο πρόγραμμα,το μονο που θέλω είναι να ξεκουραστώ και να σκεφτώ με ηρεμία τα τα επόμενα βήματα..

Του Γιαννη Βανταράκη