Δημητρης Μοθωναιος

Υποδύεσαι τον διάσημο ήρωα του Χ.Ιψεν, Πεερ Γκυντ,πες μου λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση είναι μια ανάγνωση του έργου,μια συντομευμένη εκδοχή του ποιητικού και φιλοσοφικού έργου,που θίγει τα βασικότερα ζητήματα της ύπαρξης και της δημιουργίας..πιστεύω πως καταφέραμε να πούμε την δική μας ιστορία με χιούμορ,αυτοσαρκασμό και αλήθεια..απολαμβάνω την συνεργασία με όλους τους συναδέλφους..είναι ειλικρινά μία σπάνια συγκυρία και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό..

Είστε 4 ηθοποιοί που υποδύεστε σε διαφορετική ηλικία τον ήρωα, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό για εσένα

Ήταν πολύ πιο εύκολο σίγουρα από το να διανύσω ολόκληρη τη διαδρομή μόνος μου..Παραδοσιακά το έργο ερμηνεύεται από παραπάνω από έναν ηθοποιούς..είναι χαρά να μοιράζεσαι και είμαι βέβαιος το ίδιο θα απαντήσουν και οι συνάδελφοι..

Τι ήταν αυτό που σε ιντρίγκαρε στο ρόλο και πως ήταν η συνεργασία σου με τον Δ.Λιγναδη

Ο ρόλος είναι υπέροχος αλλά δε με ιντριγκάρουν τόσο οι ρόλοι όσο οι συνεργασίες..και η συνεργασία με το Δημήτρη είναι πάντα απρόβλεπτη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και γεμάτη εκπλήξεις..αφήνει ελεύθερο τον ηθοποιό και αυτό είναι μεγάλη πρόκληση και ευτυχία..

Από πολλούς ο Πεερ Γκυντ χαρακτηρίζεται:ονειροπόλος ρομαντικός ακόμα και αλαζόνας..πως τον χαρακτηρίζεις εσύ

Δε μπορώ ν’απαντήσω..δεν τον βλέπω απ έξω σ’αυτή τη φάση..όπως όλοι οι ρόλοι και οι χαρακτήρες είναι πολυδιάστατος,ίσως περισσότερο εμφανώς από άλλους ρόλους..

Μετά από τόσα ταξίδια και περιπέτειες γυρνάει στην αγαπημένη του Σολβαιγ,γιατί δεν ευδοκίμησε νωρίτερα η σχέση τους

Δεν νομίζω πως ο Πεερ Γκυντ είναι η ιστορία ενός έρωτα που δεν ευδοκίμησε νωρίς..Σύμφωνα με το μύθο πάντως η γυναίκα με τα πράσινα αποτέλεσε το πρώτο εμπόδιο στη σχέση και αποπροσανατόλισε τον ήρωα από την ολοκλήρωση της σχέσης με τη Σολβαιγ..

Να φύγουμε λίγο από τη παράσταση,μέσω του instagram είσαι πολύ αγαπητός και σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με το θέατρο πως διαχειρίζεσαι αυτή την κατάσταση..

Με ευγνωμοσύνη και χαρά..πιστευω πως κάθε άνθρωπος θα είχε τα ίδια συναισθήματα σε αντίστοιχη περίπτωση..

Το διάσημο πλέον “αγκαπημενο”πως το σκέφτηκες

Ήταν μία τυχαία αυθόρμητη έμπνευση της στιγμής..Μου αρέσει η απεύθυνση απευθείας στο φακό..Στην άλλη άκρη της οθόνης βρίσκεται το αγκαπημένο όλων μας..

Γιάννης Βανταράκης για το Κάθε Μέρα