από τη Λίνα Μπάκου

Μέσα από μια επαναστατική τεχνολογία – τη μηχανή Animus- που αναπτύχθηκε από την ‘Abstergo Industries’, ο Callum Lynch (Michael Fassbender) ξεκλειδώνει τις γενετικές αναμνήσεις του, ταξιδεύει στην Ισπανία του 15ου αιώνα και της Ιεράς Εξέτασης και βιώνει τις περιπέτειες του προγόνου του Aguilar de Nerha.

Ο Callum ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια μυστηριώδη μυστική κοινωνία, τους Assassins και ταξιδεύει στο παρελθόν συγκεντρώνοντας γνώσεις και δεξιότητες, στην προετοιμασία του να αντιμετωπίσει την καταπιεστική και ισχυρή οργάνωση των Knights Templar στη σύγχρονη εποχή, σε μια μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας.

assassins_creed_movie_aguilar

Βασισμένη στην σειρά βιντεοπαιχνιδιών δράσης και περιπέτειας ’Assassins Creed’ της Ubisoft, που αναμειγνύει ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία με την επιστημονική φαντασία, θεωρίες συνωμοσίας με την τέχνη του parkour αλλά και με μια ποικιλία πολεμικών τεχνικών και τρόπων … εκτέλεσης, η ομώνυμη ταινία έχει ήδη ένα μεγάλο φανατικό και πολύ απαιτητικό κοινό που αδημονεί να τη δει μετά την κινηματογραφική πρεμιέρα της την 21η Δεκεμβρίου 2016.

Σκηνοθετημένη από τον Αυστραλό σκηνοθέτη του ‘Macbeth’ (2015)   Justin Kurzel, στην ταινία εκτός από τον πάντα εξαιρετικό Michael Fassbender συμπρωταγωνιστούν και οι  Marion Cotillard, Michael K. Williams, Ariane Labed, Jeremy Irons και  Brendan Gleeson.
Οι πιστοί οπαδοί της σειράς αρχικά απογοητεύθηκαν από την επιλογή των δημιουργών να εισάγουν έναν νέο χαρακτήρα -τον Callum Lynch- στη θέση του ‘βετεράνου’ Desmond Miles που πρωταγωνίστησε στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, αφού αυτό σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαν να δουν τους αγαπημένους τους Altaïr Ibn-La’Ahad,  Ezio Auditore da Firenze, Ratohnhakéton/Connor ή και Edward Kenway να πρωταγωνιστούν στην πρώτη αυτή κινηματογραφική διασκευή.

assassin-s-creed-Callum Lynch

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη η ταινία δε θα είναι μια ακόμη διασκευή ενός shoot-em-up βιντεοπαιχνιδιού:

“Πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο υπόβαθρο σε αυτό. Δεν είναι ένα τυπικό μονοδιάστατο παιχνίδι. Έχει καρδιά και πολλή ιστορία. Όλη η ιδέα που το διατρέχει, ότι δηλ. οι μνήμες μας και οι μνήμες όλων όσοι υπήρξαν πριν από εμάς μάς διατρέχουν και ότι μέσα μας κουβαλάμε το DNA των προγόνων μας και ότι έχουμε πρόσβαση σε αυτό και ότι αυτοί μπορούν με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας, αυτό και μόνο είναι κάτι απίστευτα δυνατό…

…Γι’ αυτό και πιστεύω ότι υπάρχει εδώ κάτι τόσο φρέσκο και πρωτότυπο, που δεν είναι να απορεί κανείς για τους σχεδόν 90 εκατομμύρια πιστούς παίχτες του. Δεν υπάρχει μόνο η χαρά του παιχνιδιού σε αυτό αλλά μια ολόκληρη κουλτούρα στην οποία οι παίχτες ανταποκρίνονται”
Μπορείτε να δείτε το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε σήμερα εδώ: