Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της αιγυπτιακής Egypt Air που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με μήνυμα της Egypt Air στο Twitter, μετά από διαπραγματεύσεις ο αεροπειρατής ή αεροπειρατές απελευθέρωσαν όλους τους επιβαίνοντες με εξαίρεση τα πλήρωμα και πέντε ξένους επιβάτες.

Το Airbus προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν τις 9:00 το πρωί, ενώ εκτελούσε εσωτερική πτήση μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου, αφού ένας επιβάτης απείλησε να πυροδοτήσει γιλέκο με εκρηκτικά μέσα στο αεροπλάνο υποχρεώνοντας τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στη Λάρνακα, σύμφωνα πάντα με την Egypt Air.

Δεν αποκλείεται ακόμα να υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος.

Συγκεχυμένες είναι επίσης οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων στο Airbus 320. Μηνύματα της Egypt Air στο Twitter αναφέρουν ότι οι επιβάτες ανέρχονται σε 81 άτομα, τη στιγμή όμως που αιγύπτιοι αξιωματούχοι διέρρεαν νωρίτερα ότι στο αεροπλάνο επιβαίνουν 62 άτομα, 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το αεροπλάνο βρίσκεται στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου Λάρνακας, προς την περιοχή Μακένζι. Η Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα, αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των αεροπειρατών, ούτε είναι γνωστό αν πρόκειται για τζιχαντιστές.

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε μεταξύ του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του αιγύπτιου ομολόγου του, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με πτήσεις να ανακατευθύνονται σε άλλους αερολιμένες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΡΙΚ.