Το Σωματείο Χορού & Ρυθμικής, με μέλη καθηγητές χορού από όλη την Ελλάδα έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει σε συνεργασία με το  Δήμο Βέροιας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου Χορού «Ευ Δημιουργείν 2016».

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 15-16 και 17 Απριλίου 2016 στο Χώρο Τεχνών. Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία ύστερα από την άψογη συνεργασία των φορέων έχει γίνει θεσμός στην πόλη της Βέροιας και έχει πανελλήνια εμβέλεια, καθώς συμμετέχουν μαθητές Σχολών Χορού από όλη την Ελλάδα. Και φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 400.

Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη του κλασσικού, νεοκλασσικού, σύγχρονου, καρακτέρ και τζαζ και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις – ημιτελικό (χωρίς την παρουσία κοινού) και τελικό (με την παρουσία κοινού). Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείται από την Daniel Lommel, Γιάννης Ντοντσάκης, Θανάσης Σολωμός.

Με κύριο στόχο τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του διαγωνισμού τα βραβεία δίνονται βάσει της βαθμολογίας που συγκεντρώνει ο κάθε διαγωνιζόμενος και όχι «ανταγωνιστικά» με τη διάκριση τριών μόνο θέσεων. Μετά το πέρας του διαγωνισμού, όλοι οι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν τις φόρμες αξιολόγησης των κριτών, όπου μπορούν να δουν την αναλυτική βαθμολογία τους στην τεχνική, σκηνική παρουσία – εκφραστικότητα και μουσικότητα με επιπλέον σχόλια.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού η διοργάνωση προσπαθεί να μεταφέρει μηνύματα ευαισθητοποίησης, όσον αφορά τον παιδικό καρκίνο, δίνοντας όπως κάθε χρόνο το στίγμα της «Φλόγας», του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, όπου προς ενίσχυση των  σκοπών του θα διατεθούν εξ ολοκλήρου τα έσοδα από τους δύο τελικούς.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του χορού.

Εκ του Σωματείου Χορού & Ρυθμικής και της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας