Τραγικό θάνατο βρήκαν και οι 62 επιβαίνοντες της πτήσης FZ981 από το Ντουμπάι. Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 συνετρίβη κοντά στον αεροδιάδρομο τη στιγμή που επιχειρούσε για δεύτερη φορά προσγείωση, μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Boeing συνετρίβη ενώ υπήρχε κακή ορατότητα, 50-100 μ. από τον αεροδιάδρομο», ανέφερε πηγή του Interfax. Τα επτά μέλη του πληρώματος και όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν με τη συντριβή, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης.

Η αεροπορική εταιρεία flydubai επιβεβαίωσε τη συντριβή της πτήσης FZ981 και τις απώλειες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες το ταχύτερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από αυτό το δυστύχημα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, δίχως να γίνεται αναφορά στα αίτια της τραγωδίας.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και το δυστύχημα σημειώθηκε στο Ροστόφ επί του Ντον περίπου στις 02:50 του Σαββάτου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ρώσοι αξιωματούχοι εξετάζουν και την περίπτωση να υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ίσως αυτός ήταν ο λόγος που το Boeing εγκατέλειψε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειωθεί, περίπου στη 1:35, τοπική ώρα.

«Μετά από αυτό, το αεροσκάφος έκανε κύκλο πάνω από την πόλη και περίπου δύο ώρες αργότερα επιχείρησε να προσγειωθεί. Αυτή η απόπειρα κατέληξε σε τραγωδία», ανέφερε πηγή από τις αρχές ασφαλείας στο Interfax.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί υπήρξε τόση χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο προσπάθειες για προσγείωση. Αξιωματούχοι των αερομεταφορών έχουν ήδη αναφέρει ότι η κακοκαιρία και κάποιο λάθος του πιλότου ελέγχονται επίσης ως πιθανές αιτίες.