Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 270 από Χίο και 322 από Μυτιλήνη. Επίσης έφθασε και το οχηματαγωγό «blue star 2» που μετέφερε 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρείς επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στους οποίους βρίσκονται από χθες περίπου 2.500 άτομα.

Πολλοί από τους πρόσφυγες έχουν εγκαταστήσει σκηνές στην Ε2 λόγω του μεγάλου συνωστισμού στους επιβατικούς σταθμούς. Στην πύλη Ε2 από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά και την εποπτεία του οποίου θα έχει πιθανότατα ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει διαθέσει με δικά του έξοδα εθελοντές γιατρούς επι 24ωρου βάσεως.