Τον προβληματισμό τους  για την πάταξη του παραεμπορίου εξέφρασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας με προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

Όπως  διαπιστώθηκε στην Βέροια σε σχέση με άλλες πόλεις η παρουσία των πλανοδίων μικροπωλητών  δεν είναι τόσο έντονη,  αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να εφησυχάζουν οι φορείς.  Για το λόγο αυτό πρότειναν  τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής  του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας ,  όσο και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, να καταγγέλλονται τα φαινόμενα του παραεμπορίου, για να μπορούν να επέμβουν άμεσα.

Η πρώτη καταγγελία έγινε το πρωί της Τρίτης  από την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Τσιπουρίδου, η οποία  στην οδό Τσούπελη αντιλήφθηκε πλανόδιους να πωλούν ρολόγια, κολόνιες, ξυριστικές μηχανές, σφουγγάρια κτλ, και αμέσως  κάλεσε την Δημοτική Αστυνομία, από την οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν τα παραπάνω εμπορεύματα. Ένα ακόμη  περιστατικό συνέβη   λίγο έξω από την λαϊκή αγορά, εκεί η Δημοτική Αστυνομία παρενέβη και κατέσχεσε διάφορα είδη από παράνομο πωλητή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει τους  συνάδελφους καταστηματάρχες να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο παρεμπορίου που πέφτει στην αντίληψή τους στην Δημοτική Αστυνομία στο τηλ. 2331062355 ή στην ΕΛ.ΑΣ. στο 100.