Σε μια εποικοδομητική  συζήτηση με ουσιαστικές τοποθετήσεις και προτάσεις εξελίχθηκε η ετήσια Γενική  Συνέλευση  του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εκλέχτηκε ο κ. Στέργιος Ζυγουλιάνος. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την  συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης από την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κα Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, οποία  έκανε  μια σύντομη αναφορά στις πιο σημαντικές δράσεις που έγιναν την προηγούμενη χρονιά.  Τα θέματα που ξεχώρισαν κυρίως ήταν  εκείνα που αφορούσαν την εγκατάσταση και λειτουργία των pos ( μηχανάκια για πληρωμές μέσω κάρτας), που θα πρέπει να τοποθετήσουν οι έμποροι στα καταστήματά τους,  καθώς και  η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό  εμπόριο. Για το τελευταίο θέμα, ο Εμπορικός Σύλλογος διαθέτει ηλεκτρονικό υλικό μέσω DVD , το οποίο  μπορούν να λάβουν όσα μέλη  δηλώσουν ενδιαφέρον.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο  που προτείνει κυβέρνηση. Στην εισήγησή της η Γενική  Γραμματέας κα  Μαρία Σγούρου, επεσήμανε ότι πέρα από τις δέκα προτάσεις που έχει κάνει η ΕΣΕΕ προς το αρμόδιο υπουργείο, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, για αυτό το λόγο πρότεινε να κληθεί κάποιος ειδικός που θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, εφόσον είναι πιο συγκεκριμένη η θέση του υπουργείου.

Η προσέλευση των μελών ήταν αρκετά ικανοποιητική και η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίως μονοπώλησε το πρόβλημα με το παραεμπόριο, το οποίο κατά κοινή ομολογία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις και χρήζει άμεση αντιμετώπιση από όλους τους αρμόδιους φορείς. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αποφασίστηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας να αποστείλει επιστολή για το συγκεκριμένο  ζήτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες και σε συνεργασία να βρεθεί μια λύση, προς όφελος των εμπόρων και της τοπικής οικονομίας.