Να αναλογιστεί τον αρνητικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, στην περίπτωση που θα κλείσει κανάλια με λειτουργία σχεδόν 30 ετών, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Τον αντίκτυπο των φαντάζεστε; είναι θέμα δημοκρατίας και ουσίας… Λέτε ‘είναι διαπλεκόμενοι’ εσείς θα φέρετε αγίους; Αν είναι διαπλεκόμενοι γιατί είσαστε όλη μέρα στα κανάλια τους;» διερωτήθηκε με σκωπτικό ύφος ο κ. Λεβέντης.

«Ποιοι είναι οι καλοί επιχειρηματίες και πού θα τους βρείτε; Πέστε μου ένα όνομα να ακούσω να πω ‘μπράβο, αυτός είναι ωραίος’» πρόσθεσε στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος της ΕΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεβέντης κάλεσε την κυβέρνηση να παρακολουθεί αν τα κανάλια είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους αντί να τα κλείνει.

«Τα κανάλια δεν θα προλάβετε να τα κλείσετε, αλλά θα κλείσει η ΕΡΤ γιατί είναι λιβανιστήρι… Από το πρωί μέχρι το βράδυ η ΕΡΤ είναι λιβανιστήρι, είναι ό,τι πιο μονόπλευρο και δεν μπορεί να επιβιώσει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες με τις κινητοποιήσεις» ανέφερε ακόμη. «Όταν ο πρωθυπουργός φτάνει να ονομάζει τους πάντες διαπλεκόμενους και ακροδεξιούς έχει χάσει την εξουσία» είπε, επιμένοντας εκ νέου στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.