Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο Πέλαγος.

Νεκροί βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο,δύο πιλότοι και ένας μηχανικός, ενώ νωρίτερα είχαν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους ανοιχτά της νήσου Κινάρου, κοντά στο σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους στις 2:45 τα ξημερώματα.

Το ελικόπτερο εξαφανίστηκε ενώ πετούσε μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων. Είχε απονηωθεί από φρεγάτα του ΠΝ στο πλαίσιο άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος. Ο δήμαρχος της Λέρου δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ότι οι καιρικές συνθήκες το βράδυ «δεν ήταν καλές».

Το υπουργείο Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό στις 9:30 το πρωί. Σε επικοινωνία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα συλλυπητήριά του έστειλε στο Πολεμικό Ναυτικό, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, μέσω μηνύματος στο Twitter.

Στις έρευνες έλαβαν μέρος πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.