Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έναντι του ασφαλιστικού.

Επαγγελματίες, έμποροι και μισθωτοί στις επιχειρήσεις αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί.

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς

Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και τα τρόλεϊ που θα μείνουν ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο.

Το Μετρό θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, όμως δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ, όμως η απόσυρση των οχημάτων θα αρχίσει νωρίτερα ώστε να βρίσκονται εγκαίρως στα αμαξοστάσια. Τις ίδιες ώρες θα εκτελούνται δρομολόγια στο Τραμ.

Δεν θα κινηθούν Προαστιακός και ΟΣΕ.

Κλειστά θα είναι τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11:00 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Την Πέμπτη θα ακυρωθούν αρκετές πτήσεις της Ολυμπιακής με προορισμό νησιά, όπως η Πάρος, η Μήλος, η Κάλυμνος, η Λέρος, λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπάλληλων της ΥΠΑ, από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.