Η τοπική κοινωνία της Βέροιας συντονίζεται στους ρυθμούς της εκστρατείας υποστήριξης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ενώ ολοένα και περισσότεροι υποστηρικτές προστίθενται καθημερινά, ξεπερνώντας ακόμη και τα σύνορα της Ελλάδας!

Το καινοτόμο έργο, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και η προσφορά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας μέχρι σήμερα-στοιχεία που την έχουν καταστήσει εθνικό και διεθνές πρότυπο, η διαρκής επιθυμία της για εξέλιξη και η ξεχωριστή τόλμη με την οποία πήρε την πρωτοβουλία, πρωτοπορώντας άλλη μία φορά, να υλοποιήσει τα όνειρά της, με μια ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο, μέσω της εκστρατείας υποστήριξης, έχει ήδη αγκαλιαστεί και επιβραβευτεί με θέρμη.

Χαρακτηριστική είναι η κίνηση της Γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ η οποία αφιερώνει το  Φεβρουάριο στην εκστρατεία, μετατρέποντας για ένα μήνα τη γκαλερί σε μια μικρή βιβλιοθήκη όπου θα συγκεντρώνονται βιβλία και εικαστικά έργα και στη συνέχεια θα διατίθενται στο κοινό έναντι του ποσού της ευγενικής τους ευχέρειας.  Όπως και το παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων που διοργανώνει το 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας σημειώνοντας ότι η Βιβλιοθήκη «είναι το σπίτι μας, αυτή πρώτη μας άναψε τα φώτα της γνώσης και της δημιουργικότητας, το καταφύγιο για παιδιά, δασκάλους και γονείς στις πνευματικές μας αναζητήσεις».

Ανώνυμοι αλλά και επώνυμοι Ημαθιώτες επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη για να κάνουν τη δωρεά τους στο κουτί εισφορών, ενώ η είδηση για την εκστρατεία έχει ήδη φθάσει και στους Έλληνες ομογενείς. Ο Εθνικός Κήρυξ, η ημερήσια εφημερίδα των ομογενών των ΗΠΑ αφιέρωσε ένα μεγάλο άρθρο στη Βιβλιοθήκη καλώντας τους Έλληνες ομογενείς να κάνουν ομαδικές καταθέσεις για τη Βιβλιοθήκη που, όπως το 2010 με την βράβευση από το Bill and Melinda Gates Foundation, θα τους κάνει να νιώσουν πάλι υπερήφανοι!

Η εκστρατεία πρόσφατα απέκτησε και δικό της τραγούδι! Οι Barb Wire Dolls, μία από τις καλύτερες μπάντες σήμερα στην παγκόσμια punk σκηνή, με καταγωγή από την Κρήτη, συναυλιακό κοινό πλέον σε όλο τον πλανήτη, και παραγωγό του πρώτου τους LP τον παραγωγό των Nirvana, Steve Albini, ηχογράφησαν στο studio ηχογράφησης της Βιβλιοθήκης το νέο single «Survive», αποκλειστικά για την εκστρατεία. Το τραγούδι μπορείτε να ακούσετε στο https://goo.gl/tQGGoQ

Το ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες είναι 16.700€ και η προσπάθεια για ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα χρήματα που κατατέθηκαν στο λογαριασμό της Βιβλιοθήκης για τους σκοπούς της εκστρατείας ήταν από το δίκτυο καταστημάτων Public, χάρη στη σπουδαία ενέργεια που πραγματοποίησαν καλώντας το κοινό να  δωρίζει ποσό της επιθυμίας του για την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης με την αγορά των εισιτηρίων τους για όλα τα θεάματα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα της καμπάνιας http://support.libver.gr

Ή επικοινωνήστε με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας  για να ενημερωθείτε πως μπορείτε να την υποστηρίξετε τηλ. 2331024494

… Ώστε εγώ, εσύ, όλοι μαζί, ν’ ανάψουμε τα φώτα!