Γιορτάστηκαν τα “γενέθλια” σε κλειστό ολυμπιακό κτίριο, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος και την ομιλία του πρωθυπουργού.

Είναι  ότι γιορτές, όπως τα γενέθλια, που φέρνουν στο μυαλό σκέψεις, κι  αποτελούν αφορμή ανασκόπησης , ίσως για να ρίξει κάποιος κριτική ματιά .Τούτο το τελευταίο αφορά όσους έχουν τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά για να το πράξουν.
Οδηγούμαστε στην ανάγκη, με αφορμή τη γιορταστική φιέστα να σημειώσουμε τα εξής:

  1. Πάνε πλέον 6 χρόνια-ο τελευταίος χρόνος με “κυβερνώσα αριστερά”-που λαός και χώρα λεηλατούνται, με το ένα Μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο, όπως άλλωστε διαδέχεται η μία κυβέρνηση την άλλη στην εφαρμογή τους. ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελούν τους διαδοχικούς κρίκους στις αλυσίδες των αντιλαϊκών μνημονίων, που κρέμασαν στο λαιμό λαού και χώρας.
  2. Το 2016 , όχι μόνο δεν επιφυλάσσει για το λαό μας κάτι θετικό , όχι μόνο δεν πρόκειται να εκπλήξει θετικά αλλά η αντιλαϊκή θύελλα συνεχίζεται κι ενισχύεται, αυτή τη φορά με μηχανοδηγό την κυβερνώσα “αριστερά”. Άλλωστε , όπως σωστά ο λαός μας λέει, η “καλή ημέρα απ’ το πρωί φαίνεται” και οι πρώτες μέρες της χρονιάς φανερώνουν την πορεία που επιθυμούν για τα πράγματα, κυβέρνηση και επικυρίαρχοι ιμπεριαλιστές.
  3. Βαθαίνει παραπέρα η υποδούλωση της χώρας και του λαού, κάτω από την ξένη επιτροπεία, που μοιράζει εντολές, οδηγίες και εκβιασμούς για την “εφαρμογή…ηλίθιε”.
  4. Παρά πως γιορτάστηκαν μόλις οι 12 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με τις τελευταίες εκλογές και τη λαϊκή εντολή να απέχουν ελάχιστους μήνες), το δυνάμωμα του μνημονιακού εφιάλτη εξάντλησε και εξαντλεί με γοργούς ρυθμούς τη λαϊκή ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση .Οι μύθοι και οι πλάνες τελειώνουν, δεν πείθουν πια τόσο και τόσους όσο λίγο διάστημα πριν .Η δυνατότητα Τσίπρα-κυβέρνησης να αποπροσανατολίζει, να εκτονώνει, να ενσωματώνει, δέχεται τα πρώτα σοβαρά πλήγματα.
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή, τους λαϊκούς αγώνες που αρχίζουν να ξεδιπλώνονται , ύστερα από μεγάλη περίοδο υποχώρησης. Εργατικό και λαϊκό κίνημα, οργανωμένα, συντονισμένα ,ανασυγκροτημένα και μαζικά να γιορτάσουν το φραγμό στη νέα αντιλαϊκή επιδρομή, την ανατροπή της πολιτικής που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, εξάρτηση κι υποτέλεια.

Μελιόπουλος Γιάννης