Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας με τη βουλευτή σ. Φρόσω Καρασαρλίδου, την Κυριακή  το μεσημέρι , επισκέφτηκε   το μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα .

Η βουλευτής δήλωσε τη συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και ζήτησε να ακούσει τις προτάσεις των αγροτών για να τις μεταφέρει στην κυβέρνηση στα πλαίσια του διαλόγου για αλλαγές συμπληρώσεις κ.λ.π. στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό .

Δυστυχώς σε αυτήν τη συζήτηση δεν συμμετείχαν οι επικεφαλής του μπλόκου.

Μετά από έναν έντονο αλλά ουσιαστικό διάλογο δόθηκε η γραμμή-έντολη  για <<παράσταση>> και άρχισε να τραβιέται το γνωστό βίντεο .

Στόχος  ήταν  να μην ακουστούν οι απόψεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ . Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο Σύριζα ήταν στα μπλόκα και τους αγώνες  πριν γίνει κυβέρνηση- και μάλιστα οι τωρινοί υπερασπιστές τους τον κατηγορούσαν ότι τους  υποκινεί και τους αγρότες ότι είναι ταραξίες και επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά.  Είναι λοιπόν και τώρα παρών στηρίζοντας  τα δίκαια αιτήματα τους. Κανένας δεν μπορεί να του απαγορεύσει  να είναι κοντά στους αγρότες.

Εμείς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Ο αγροδιατροφικός  τομέας  αποτελεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, έναν από τους τρεις στρατηγικούς κλάδους ανάπτυξης της  χώρας.

Θα κάνουμε αναδιανομή των επιδοτήσεων συνδέοντας τες με την παραγωγή ,όπως είναι δίκαιο και έτσι κάνουν οι χώρες της Ε.Ε., και όχι με τα ιστορικά δικαιώματα .

Προχωράμε:

 Στην ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών με διαφάνεια ,δικαιοσύνη   (και όχι με απαλλαγές αυτών απο τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που τους καταλήστεψαν ).

Στη μείωση του κόστους παραγωγής.

 Στη διασφάλιση πληρωμής  της πραγματικής αξίας των αγροτικών  προϊόντων.

Στον διαχωρισμό και  τη στήριξη των πραγματικών αγροτών και όχι των  μεγαλοεπιδοτούμενων και των ετεροεπαγγελματιών δημοσίων υπαλλήλων ,συνταξιούχων ,εταιριών κ.λ.π .

Αυτά για μας αποτελούν παραγωγική ανασυγκρότηση  και εγγυώνται την ανάπτυξη ,το κοινωνικό κράτος και τις συντάξεις των αγροτών και όλων των Ελλήνων.