«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κάμερα του Bloomberg, στο Νταβός.

«Αν και η προηγούμενη χρονιά είχε προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, νομίζω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά μας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Όσο πιο σύντομα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», είπε. «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι θέλουν έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης γιατί καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση σύντομα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «θα αφήσει πίσω τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη». Επίσης μίλησε και για την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco.