Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και αργότερα και στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας και θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη περιμένουμε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 9 βαθμούς), 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (η μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν από βορρά προς νότο σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές, όπου μετά το απόγευμα θα ενταθούν και εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.