Τουλάχιστον επτά νεκροί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τέσσερις τρομοκράτες, είναι ο έως τώρα απολογισμός από το μπαράζ εκρήξεων και ένοπλων επιθέσεων που συγκλόνισε το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας Τζακάρτα, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της πόλης.

Οι δράστες, ένοπλοι και καμικάζι, φαίνεται ότι χτύπησαν διάφορα εμπορικά σημεία. Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο Σαρίνα, σε μικρή απόσταση από το προεδρικό μέγαρο, τα γραφεία του ΟΗΕ και διάφορες πρεσβείες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Associated Press ότι είδαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας να πυροδοτούν το φονικό τους φορτίο κοντά σε καταστήματα της αλυσίδας Starbucks και Burger King, στο κέντρο της Τζακάρτα, ενώ δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κοντινού φυλακίου της Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών παραμένουν πάντως συγκεχυμένες, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να δηλώνει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στις επιθέσεις σκοτώθηκαν τρεις πολίτες και ένας αστυνομικός, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για έξι νεκρούς.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πτώματα να κείτονται στο έδαφος ενώ τα συντρίμμια από τις εκρήξεις καπνίζουν.

Ο ινδονήσιος πρόεδρος Γιόκο Γιντόντο καταδίκασε τα χτυπήματα ως τρομοκρατικές ενέργειες και να διατάζει τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλάβουν τους υπαίτιους. Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως η Ινδονησία έχει υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστικές οργανώσεις.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία ενεπλάκη για τουλάχιστον δύο ώρες σε ανταλλαγές πυροβολισμών με τους ένοπλους σε διάφορα κεντρικά σημεία της Τζακάρτα.

Η ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου ABC μεταδίδει ότι ο στρατός κλήθηκε να βοηθήσει στην τήρηση της τάξης, με τανκς να βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας.