Επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν θυελλώδεις και από το μεσημέρι θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέσα στην πόλη και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα.