Αγαπημένες γιορτινές ιστορίες, παιδικά βιβλία, φανταστικά ταξίδια, ζωγραφική, ρομποτική, παγωμένες δημιουργίες, τρισδιάστατες εκτυπώσεις, φωνές, μουσική και πολλές ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα από την αγαπημένη σας Βιβλιοθήκη.

Σύντομα όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ανάψουμε τα φώτα…

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγγραφές από Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, 7.00-8.00 το απόγευμα
«Η ερμηνεία της εικόνας της Γέννησης του Χριστού». Θα κάνουμε μια εισαγωγή στην ιστορία της Γέννησης μέσα από την ερμηνεία και τη Θεολογία της Ορθόδοξης Εικόνας της Γέννησης του Χριστού. Θα αναφερθούμε σε ιστορικά στοιχεία αλλά και στην θεολογική μελέτη  που ώθησαν τους αγιογράφους να αποτυπώσουν την Γέννηση του Χριστού μέσα από την τέχνη της εικονογραφίας. Με τον Θεολόγο και υποψήφιο Διδάκτωρ του ΑΠΘ Λάμπρο Παγούνη. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης. 

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo)». Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, 10.30-12.00 το πρωί
«Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα». Τα παιδιά εμπνέονται, ζωγραφίζουν και δημιουργούν τις δικές τους εικαστικές προτάσεις, για το πώς θα ανάψουμε τα φώτα στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης μας. Με τη Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 13-15 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, 6.00-7.00 το απόγευμα
«Κρύα γλυπτά, παγωμένα χρώματα». Διαβάζουμε το βιβλίο «Snowflake Bentley» για τη ζωή του διάσημου φωτογράφου που φωτογράφιζε χιονονιφάδες, παρακολουθούμε βίντεο με παγοκρυστάλλους, νιφάδες, τεράστια γλυπτά από χιόνι μετά από χιονοθύελλες, δημιουργούμε συνθέσεις με παγοκολόνες-παγάκια και παίζουμε με τα χρώματα και το φως. (Φέρτε μαζί τα γάντια σας για να ζεστάνετε τα χέρια σας). Από τη συλλογή της Αμερικανικής Γωνιάς. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 10-14 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, 12.30-1.30 το πρωί
«Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα». Τα παιδιά εμπνέονται, ζωγραφίζουν και δημιουργούν τις δικές τους εικαστικές προτάσεις, για το πώς θα ανάψουμε τα φώτα στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης μας. Για παιδιά 10-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Στολίζουμε το τζάκι της Βιβλιοθήκης». “Δέντρο χριστουγεννιάτικο όλη η γης να γίνει και να ΄χει για στολίδια του, υγεία και ειρήνη…”. Έλα με την καλύτερή σου διάθεση να γράψουμε ευχές γεμάτες αγάπη για να στολίσουν το τζάκι της Βιβλιοθήκης μας. Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, 10.30-11.30 το πρωί
«Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα». Τα παιδιά εμπνέονται, ζωγραφίζουν και δημιουργούν τις δικές τους εικαστικές προτάσεις, για το πώς θα ανάψουμε τα φώτα στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης μας. Για παιδιά 8-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Ελάτε να διακοσμήσουμε το γλυκό του Αη-Βασίλη». Φέτος ας ξαφνιάσουμε ευχάριστα τον Αη-Βασίλη αφήνοντας του στο δέντρο ένα γλυκό δωράκι. Ελάτε να το ζαχαροστολίσουμε για να τον ευχαριστήσουμε. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί
«3D Εκτύπωση: Η νέα τεχνολογική επανάσταση!» Ελάτε να ανακαλύψετε το μαγικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να δείτε αντικείμενα να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια σας! Γνωριμία με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της Βιβλιοθήκης μας. Για εφήβους 14 ετών και πάνω και για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Καλικαντζαροιστορίες…». Γνωρίζουμε τους καλικάντζαρους και τις σκανταλιές τους μέσα από την ιστορία του παραμυθιού και ζούμε για λίγο σαν αυτούς. Φέρτε μαζί σας μια μικρή φωτογραφία σας (μέγεθος ταυτότητας). Για παιδιά 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Club Ρομποτικής
Εγγραφές από Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Club Ρομποτικής LEGO MindStorms EV3 (3 συναντήσεις).  Έλα να γνωρίσουμε μαζί το ανανεωμένο Clubρομποτικής που έχει τα νέα Lego MindStorms EV3. Για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών. Με τον Γιώργο Μπίκα (geobikas@libver.gr)

  • Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, 11:00-14:00 το πρωί
  • Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, 11:00-14:00 το πρωί
  • Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, 11:00-14:00 το πρωί

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση
να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr