Κοντά στα μεσάνυχτα η Συγγρού ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η διαφορά των δύο φιναλίστ του πρώτου γύρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη ανέρχεται στις 11,3 ποσοστιαίες μονάδες. Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης αργά το βράδυ της Τρίτης, οι τέσσερις υποψήφιοι, επί 404.078 έγκυρων ψηφοδελτίων έλαβαν τα εξής ποσοστά:

Ευ. Μεϊμαράκης: 39,8% – 160.823 ψήφους
Κυρ. Μητσοτάκης: 28,5% – 115.162 ψήφους
Απ. Τζιτζικώστας: 20,3% – 82.028 ψήφους
Αδ. Γεωργιάδης: 11,4% – 46.065 ψήφους

Σύμφωνα με τον κ. Τραγάκη, ορισμένα τεχνικά ζητήματα αποτέλεσαν την αιτία της καθυστέρησης στην ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος. «Μην ξεχνάτε ότι τρεις λειτουργίες έκανε η Επιτροπή μας: Έκανε τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, τη λειτουργία των Προέδρων, δηλαδή των δικαστικών για τις Εθνικές Εκλογές και την επιβεβαίωση που γίνεται από τα Πρωτοδικεία. Αυτός ήταν και ο λόγος για την καθυστέρηση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τραγάκης απηύθυνε κάλεσμα στους «400.000 και πλέον Νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το ανώτατο δημοκρατικό τους δικαίωμα, για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να το επαναλάβουν και στις 10 Ιανουαρίου 2016». «Για να αποδείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ ενωμένη και δυνατή για να ανταποκριθεί στον εθνικό της ρόλο σε μία δύσκολη συγκυρία για το καλό της χώρας», πρόσθεσε.