Πριν ένα 4 χρόνια γεννήθηκε η ιδέα που για καιρό καλλιεργούσε μία μικρή ομάδα δρομέων, να διοργανώσει έναν αγώνα που να συνδέει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό. Έτσι άνθρωποι με ευαισθησία στον χώρο της άθλησης και τον πολιτισμό σκέφτηκαν και υλοποίησαν το γεγονός αυτό, την διοργάνωση ενός λαϊκού αγώνα δρόμου που θα συνέδεε την Βεργίνα και τους αρχαίους Βασιλικούς τάφους του Φιλίππου με την πόλη της Βέροιας περνώντας τον αγώνα από την τεχνική λίμνη του Αλιάκμονα προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο στην διοργάνωση την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής του Αλιάκμονα και την ανάδειξη του φυσικού και περιβαλλοντολογικού της κάλους.

Η ομάδα αυτή των δρομέων με την πραγματική βοήθεια του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Βέροιας Κ.Α.Π.Α και τον Δήμο Βέροιας που πάντοτε ανταποκρίνεται και δραστηριοποιείτε στο χώρο του Αθλητισμού ξεκίνησε μια προσπάθεια τον Δεκέμβρη του 2012 με την διοργάνωση του 1ου Φιλίππειου δρόμου απόστασης 14600m συμμετέχοντας 480 δρομείς εκ των οποίων οι 60 ήταν Βεροιώτες. Το 2013 στον 2ο Φιλίππειο δρόμο το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν ακόμη μεγαλύτερο αφού συμμετείχαν 560 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 80 Βεροιώτες . Το 2014 συμμετείχαν 750 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 128 Βεροιώτες .Φέτος η μικρή αυτή ομάδα των δρομέων απέκτησε οντότητα με την επωνυμία Σύλλογος δρομέων Βέροιας που ξεπερνάει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια τα 150 μέλη. Σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Α. αποφασίστηκε ο Φιλίππειος δρόμος να γίνει πλέον θεσμός. Έτσι ξεκίνησε πριν από δύο μήνες ο προγραμματισμός του 4ου Φιλίππειου δρόμου. Για την συμμετοχή του στον αγώνα αυτόν ο κάθε δρομέας θα καταβάλει το ποσό των 5 ευρώ, για τα έξοδα της διοργάνωσης. Η φετινή πρόβλεψη βάση των δηλώσεων συμμετοχής έχει φτάσει τους 1000 δρομείς και αναμένεται να αγωνισθούν τουλάχιστον 850 εκ των οποίων 180 Βεροιώτες.. Αποτέλεσμα ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί και να μπει στο ετήσιο Καλεντάρι των Λαϊκών δρόμων προσφέροντας την ευχάριστη αίσθηση στον δρομέα κάθε δεύτερη εβδομάδα του Δεκέμβρη. Για πρώτη φορά στην διοργάνωση 20 τυμπανιστές, 300μ πριν τον τερματισμό θα ηχούν σε έντονους ρυθμούς παροτρύνοντας και ενθαρρύνοντας τους διαγωνιζόμενους

Με την γλώσσα των αριθμών
Την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015 η πόλη μας θα υποδεχτεί περίπου 900 με 1000 δρομείς που θα καλύψουν την απόσταση Βεργίνα – Βέροια 14.6 χιλ.
Φέτος για πρώτη φορά θα γίνει και αγώνας μαθητών δημοτικών Σχολείων απόστασης 1000μ, προβλέπετε να τρέξουν περίπου 150 με 200 μαθητες.
Πίσω από αυτό το event θα συμμετάσχουν 140 εθελοντές. Οι οποίοι ανήκουν σε διάφορους κοινωνικούς φορείς η συλλόγους αλλά και μεμονωμένοι πολίτες . Το εθελοντικό παρόν τους όπως και τις περασμένες 3 χρονιές θα δώσουν η ΛΕΜΟΒ (λέσχη μοτοσικλετιστών) ο ΠΟΠΕΣΥ (Περιβαντολογικός ποδηλατικός σύλλογος ) οι Ραδιοερασιτέχνες, το τμήμα στίβου του Φιλίππου Βέροιας , το κοινωνικό Ιατρείο.

Σημαντική και ουσιαστική θα είναι συμβολή της τροχαίας και του στρατού.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιος αγώνας έχει και ένα μεγάλο κόστος διοργάνωσης , που το περισσότερο μέρος, τα 2/3 περίπου κάλυψαν φέτος οι χορηγοί μας οι οποίοι είναι ντόπιοι έμποροι και καταστηματάρχες. Το κόστος της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης η οποία είναι ακριβή ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ΚΑΠΑ και το υπόλοιπο μέρος των εξόδων υπολογίζετε ότι θα καλυφθεί από το κόστος συμμετοχής τον δρομέων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ,οικονομικοί υποστηρικτές του Φιλίππειου δρόμου:
ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗΣ                                                                                    ΦΙΛΟΞΥΛ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ (Μακροχώρι – Ναουσα)
MCOZA ‘’ all day bistro ‘’
NOVASERT ‘’Συμβουλευτικές υπηρεσίες’’
ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ
VITRO                                                                                                                   AGRO                                                                                                 ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Εξοπλισμοί)                                                                      ΚΟΓΙΑΣ (Φούρνοι)                                                                                           SNOWLAND ALL4RUN ‘’Αθλητικό κατάστημα’’
ΠΙ&ΦΙ ‘’ Τακούνι & κλειδί’’

ΧΟΡΗΓΟΙ διάθεσης προϊόντων:
Α.Ε. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ‘’Μπανάνες’’
ΙΟΛΗ ‘’Νερα’’
ALMME ‘’κομποστακια’’
ETHICKSPORT ‘’ενεργειακά προιοντα’’
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ‘’χορηγία σουπας’’                          BIOMEDI ‘’4 δωρεάν εξετάσεις με την μέθοδο βιοσυντονισμού)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τα μέλη του Συλλόγου δρομέων Βέροιας έχοντας αγάπη για τον Αθλητισμό γενικά και κατ’ επέκταση για το τρέξιμο προσπαθούν πέραν από το να ικανοποιούν προσωπικές τους αθλητικές φιλοδοξίες και δοκιμασίες να προωθούν με τις προτάσεις τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον πολίτη της Βέροιας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η διοργάνωση του 4ου Φιλίππειου δρόμου με προοπτική επαναλαμβανόμενων επετειακών διοργανώσεων στο μέλλον θα βοηθήσει πολύ σε όλα τα παραπάνω, αλλά και στον τουριστικό Αθλητισμό της πόλης της Βέροιας που έχει τόσα πολλά να προσφέρει και να αναδείξει.
Καλούμε τους πολίτες της Βέροιας που αγαπούν το τρέξιμο να συμμετάσχουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στον 4ο Φιλίππειο δρόμο γιατι είναι μία γιορτή για όλους.

Μετά το τέλος του αγώνα 12:30μ.μ. θα ακολουθήσει πάρτυ στο café Mcoza που διοργανώνει η ίδια η επιχείρηση με τον Σύλλογο δρομέων Βέροιας . Μουσική , ποτό μεζέδες και κουβέντα θα χαλαρώσουν τους δρομείς και φίλους μετά την έντονη προσπάθεια τους.
Καλεσμένοι είναι όλοι οι δρομείς και φίλοι.