Γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, απεργώντας για δεύτερη ημέρα, συμμετέχουν στη γενική κινητοποίηση.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε στάση Εργασίας και την Παρασκευή από τις 11 π.μ. μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα, ωστόσο 24ωρη απεργία κάνουν σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Σαντορίνης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ), ανακοίνωσαν επίσης ότι συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης και η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.