Θέση του Ιωάννη Παπαγιάννη: Ορθολογικοποίηση στις συμβάσεις και τις επιβαρύνσεις που επιβάλλει ο Δήμος Βέροιας: Τα παραδείγματα του πάρκινγκ στην Πλατεία Δημαρχείου και των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων.

Στην είσοδο του πάρκινγκ της Πλατείας Δημαρχείου διαβάζουμε ότι τα πρώτα δώδεκα (12) λεπτά στάθμευσης είναι δωρεάν. Δώδεκα λεπτά δεν φθάνουν σε κανέναν και για οποιαδήποτε δουλειά. Πρότασή μας: Να ισχύσει, με ισχυρή πολιτική βούληση και άσκηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ως δωρεάν χρόνος στάθμευσης για όλους το χρονικό διάστημα των τριάντα (30) λεπτών, μισής ώρας. Έτσι όσοι έχουν υποθέσεις στις παρακείμενες υπηρεσίες, ΚΕΠ, τράπεζες κ.λπ. να εξυπηρεούνται γρήγορα και πολιτισμένα χωρίς να προκαλείται άγχος και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων στη Βέροια υπό τις σημερινές συνθήκες είναι δυσανάλογα υψηλά. Πρέπει να μειωθούν συλλήβδην και να καταστούν αντίστοιχα της μείωσης του κύκλου εργασιών. Οι όποιοι φορείς της Πολιτείας πρέπει να είναι ειλικρινά αλληλέγγυοι προς όλους τους συμπολίτες. Να αναλαμβάνουν με σοβαρότητα τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από ψευδοδικαιολογίες, αναβάλλοντας την επίλυση σειράς ζητημάτων.