Τη χαρά να φιλοξενήσει και να ξεναγήσει στη Βέροια τον ταξιδιογράφο, Δημήτρη Βασιλείου, είχε η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου. Ο κ. Βασιλείου εργάζεται και γράφει για το περιοδικό, «Οn the Road», το μοναδικό ταξιδιωτικό Free Press περιοδικό στην Ελλάδα το οποίο κυκλοφορεί σε 12.000 φύλλα ανά έκδοση, 6 φορές τον χρόνο και τοποθετείται στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την  Πάτρα και τα Γιάννενα.

Στα αφιερώματα του περιοδικού περιλαμβάνονται κυρίως ο πολιτισμός, η ιστορία, η φυσική ομορφιά, οι εκδηλώσεις και η γαστρονομία των περιοχών που παρουσιάζονται. Κατά την επίσκεψή του στη Βέροια, ο κ. Βασιλείου ξεναγήθηκε στα μουσεία της πόλης, τη Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη, το Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας ενώ είχε τη δυνατότητα να γευτεί μερικές από τις νοστιμιές του τόπου.

Επιπλέον, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στη 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» που θα πραγματοποιηθεί από τις 12-15 Νοεμβρίου 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εκεί, η Αντιδημαρχία Τουρισμού θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει και να προωθήσει το τουριστικό προϊόν του Δήμου Βέροιας αλλά και να διεξάγει μέρος της τρέχουσας έρευνας η οποία διενεργείται σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί επίσης επαφές με τουριστικούς πράκτορες και φορείς. Η συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την άμεση προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσω της ενίσχυσης των σχέσεων με ταξιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς ενώ αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις του τουρισμού κατά τη διάρκεια παράλληλων εκδηλώσεων.

Σε μια από αυτές, στην ημερίδα με τίτλο «Διοίκηση Τουρισμού και Φιλοξενίας, Προκλήσεις και Πρακτικές» που συνδιοργανώνει η Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και ώρα 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», αίθουσα Ά, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δ. Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, θα παρουσιάσει τον προορισμό «Βέροια, το σταυροδρόμι του πολιτισμού και των θρησκειών» όπου θ’ ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τις πρακτικές διοίκησης και προβολής του προορισμού.