Στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00, είσοδος ελεύθερη.

Συμμετέχουν 48 ακουαρελίστες από χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Ταιβάν, Χόνγκ Κογκ, Ιαπωνία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Ινδία, Ρωσία, Πακιστάν, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Αγγλία, Σερβία, Σκωτία, Ισραήλ, Μεξικό και Ελλάδα.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις υδατογραφίας για το 2015 παγκοσμίως, που ήδη προβάλλεται σε πολλές χώρες και θα παρουσιαστεί και από πολλά διεθνή περιοδικά τέχνης.

Οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με βάση την ποιότητα και την πρωτοτυπία της δουλειάς τους, αλλά τις διακρίσεις τους στο χώρο της υδατογραφίας. Όλοι είναι βραβευμένοι σε διεθνείς εκθέσεις, μέλη των μεγαλύτερων ενώσεων υδατογραφίας, περιζήτητοι εκπαιδευτές σε workshops, με πολλές δημοσιεύσεις σε βιβλία και περιοδικά τέχνης.

Όλοι συμμετέχουν μετά από προσωπικές προσκλήσεις. Πολλοί από αυτούς εκθέτουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ενώ άλλοι επιστρέφουν γι ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη, μετά την έκθεση Watercolor International II που πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις με εργαστήρια ζωγραφικής (workshops) και παρουσιάσεις υδατογραφίας.

Διάρκεια έκθεσης:
9 – 25 Νοεμβρίου 2015

Ημέρες και ώρες έκθεσης:
Δευτέρα ως Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ: Γ. Πολίτης 6944422097