Στην πόλη Ντόμπελε  θα διεξαχθεί αύριο (19:15) το εναρκτήριο ματς του 3ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών 2017 ανάμεσα σε Λετονία και Ελλάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με ανανεωμένη σύνθεση και μ.ο. ηλικίας τα 25 χρόνια, θα αναζητήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στον όμιλο (συμμετέχουν επίσης Ουκρανία, Κύπρος), από τον οποίο μόνο ο πρώτος θα προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η Λετονία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο ευρωπαϊκό χάντμπολ, κάτι που αποδείχθηκε στα προκριματικά των ΕURO 2014, EURO 2016, και Παγκοσμίου 2015, όπου σημείωσε μεγάλες νίκες απέναντι σε Πορτογαλία (εκτός), Σλοβακία (εντός), ενώ απέσπασε ισοπαλία από την Ουγγαρία!

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε το Σαββατοκύριακο δύο δυνατά φιλικά απέναντι στην Φινλανδία στο Ελσίνκι (νίκη 31-24 και ήττα 28-23). Τη Δευτέρα ενσωματώθηκαν οι Βύρωνας Παπαδόπουλος και Γιάννης Μπάσμαλης που είχαν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους στο εξωτερικό και όλη η ομάδα προπονήθηκε χθες για πρώτη φορά μαζί.

Σήμερα η Εθνική θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία της με την προπόνηση να αρχίζει στις 18:45. Μετά το τέλος της ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης θα ανακοινώσει την 16αδα του αγώνα από τους 19 αθλητές που έχει στην διάθεση του.

Μοναδικό πρόβλημα είναι η απουσία του Άγγελου Τσίλη από τις προπονήσεις των τελευταίων δύο ημερών, καθώς ο νεαρός εξτρέμ ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Ζωντανά από ΕΡΤ!
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ και της ΟΧΕ που ήρθε σε συμφωνία με την Λετονική Ομοσπονδία Χάντμπολ, ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την Δημόσια Τηλεόραση και συγκεκριμένα από την ΕΡΤ-2.

«Ομαδικότητα και επιμονή»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης μίλησε για τον αγώνα με την Λετονία

Τις τελευταίες σκέψεις του πριν την σημαντική αναμέτρηση με την Λετονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017 έκανε εκμυστηρεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ανδρών.

«Πρέπει να προσέξουμε τους άμεσους και έμμεσους αιφνιδιασμούς. Είναι μια ομάδα με ψηλά κορμιά στην 6-0. Δουλέψαμε στην τακτική με στόχο να διασπάσουμε την άμυνα τους, από την οποία πρέπει να τους αναγκάσουμε να βγούνε.
Πρέπει να μην είμαστε επιρρεπείς στο λάθος και να μην δεχθούμε εύκολα γκολ. Ομαδικότητα και επιμονή είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να έχουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Πρέπει να έχουμε καλά τρεξίματα και επιθετικά, αλλά και γρήγορες επιστροφές στην άμυνα.
Ξέρουμε ότι είμαστε αουτσάιντερ γιατί παίζουμε με τον επικεφαλής του ομίλου, που μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστική άνοδο.
Εμείς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την θέληση και νεανικότητα της ομάδας μας. Να δείξουμε την… σπίθα μέσα στο γήπεδο, αλλά χωρίς να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό.
Πρέπει να δείξουμε σε αυτά τα νέα παιδιά εμπιστοσύνη και να στηρίξουμε τα όνειρα τους».

«Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

Χάρης Μάλλιος και Απόστολος Παλάσκας μιλούν για τον αγώνα Λετονία- Ελλάδα

Η αντίστροφή μέτρηση για τον πρώτο αγώνα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 έχει ξεκινήσει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο την Λετονία στην πόλη Ντόμπελε με τους διεθνείς μας Χάρη Μάλλιο και Απόστολο Παλάσκα να τονίζουν:

Χάρης Μάλλιος (πλέι μέικερ Εθνικής Ανδρών): «Η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αυριανό αγώνα. Είναι το πρώτο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, το οποίο είναι πάντα σημαντικό. Θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί με όλες μας τις δυνάμεις. Πρέπει να προσέχουμε τα αβίαστα λάθη και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Αυτό είναι το κλειδί του ματς, καθώς και να μην δεχθούμε εύκολα γκολ στην κόντρα».

Απόστολος Παλάσκας (αριστερός ίντερ Εθνικής): «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας να παλέψουμε σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Θα δώσουμε ότι έχουμε ο καθένας για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί καλά, υπάρχει μεγάλη όρεξη και θέληση από όλους και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».