Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αδίκησαν τους εαυτούς τους και με τραγικά λάθη στην άμυνα, ηττήθηκαν από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και παρόλο που στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 1-0. Η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ ήταν πολύ κακή αμυντικά και τα ατομικά λάθη στα μετόπισθεν ήταν αυτά που στοίχισαν. Στο δεύτερο 45λεπτο του αγώνα, ο Δικέφαλος δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο, ήταν πολύ κακός και έχασε τον αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί από νωρίς όταν ο Ρόμπερτ Μακ, έχασε τετ α τετ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος γινόταν επικίνδυνος κυρίως από δεξιά εκεί όπου Ζάιρο και Ροντρίγκες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρωγμές στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 23΄ της αναμέτρησης ο Γκολάσα -που έπαιξε στα χαφ δίπλα στον Τζιόλη- με μια όμορφη μπαλιά έκοψε την άμυνα του Αστέρα στα δύο, η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκες, αυτός προσποιήθηκε σέντραρε και ο Πέλκας με το στήθος σκοράρε για το 0-1.

Στο 45΄ ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Μάκ μέσα στην περιοχή το απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπαντής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίγκορ Τούντο πέρασε τον Κλάους στην θέση του Ζάιρο αλλά οι παίκτες του μπήκαν νωθροί στον αγωνιστικό χώρο και πολύ νωρίς δέχτηκαν την ισοφάριση.

Στο 49΄ ο Μπερτόλιο με δύο συνεχόμενες προσποιήσεις απέφυγε τους Τζιόλη και Βίτορ και με σουτ μέσα από την περιοχή στην κλειστή γωνία του Γλύκου πέτυχε το γκολ. Ήταν ένα τέρμα που μπήκε από καθαρή προσωπική ενέργεια του σκόρερ τους Αστέρα.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γκολ που δέχτηκε δεν μπόρεσε να πιέσει τον Αστέρα με τον Τζιόλη που είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Δικεφάλου να δείχνει κουρασμένος και να χάνει το κέντρο.

Στο 63΄ο Τούντορ έβγαλε τον μέτριο Λέοβατς και πέρασε τον Σάμπο ως φουλ μπακ αλλά την μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να κάνει την προβολή εξ επαφής και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Από το 70΄ της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και πίεσε τον Αστέρα Τρίπολης και ενώ όλα έδειχναν ότι θα κατάφερνε να προηγηθεί ξανά δέχτηκε ύστερα από κόρνερ δεύτερο γκολ όταν στο 83΄ ο Κόστα έχασε τον Σανκαρέ μετά από κόρνερ με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

O ΠΑΟΚ στο τέλος γλίτωσε και από τρίτο γκολ και τελικά ηττήθηκε δικαίως πληρώνοντας τα πολλά λάθη της άμυνας του.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Παππάς

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης (Παντελιάδης 55′), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγλέσιας, Παπαδόπουλος (Μάσα 80΄), Κουρμπέλης, Γιάννου, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (Αλόκο 46′).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς (Σάμπο 65΄), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Γκολάσα, Πέλκας, Ζάιρο (Αθανασιάδης 46΄), Μακ

Γκολ: Μπερτόλιο 49΄, Σανκαρέ 82΄/Πέλκας 23΄

Κάρτες: Γιάννου 38΄, Ιγκλέσιας 64΄/ Βίτορ 39΄, Σάμπο 72΄