Με γκολ του Ναζλίδη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στη Νέα Σμύρνη, η ανύπαρκτη έως τότε στο επιθετικό κομμάτι Βέροια επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 και παραμένει αήττητη εκτός έδρας.

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση, προσέχοντας πολύ το παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα το πρώτο μισάωρο να κυλήσει χωρίς ρυθμό και χωρίς φάσεις.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να απειλήσει δύο φορές στο πρώτο μέρος με τον Μπακασέτα, αρχικά στο 14′ με μια σέντρα σουτ και στη συνέχεια στο 37′ με ένα ακόμη σουτ που δεν ανησύχησε τον Λόπεθ. Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου, όταν ο Καραμάνος με ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε στον άξονα της περιοχής και έκανε το σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να έχει μεν τον πρώτο λόγο, να μην μπορεί όμως να βρει δίχτυα και τη Βέροια να είναι ανύπαρκτη στην επίθεση, προσέχοντας πολύ την άμυνα. Στο 65′ οΜπουμάλ μπήκε στην περιοχή με ωραία κίνηση από τα αριστερά και έκανε το σουτ, όμως ο Λόπεθ ήταν και πάλι εκεί, κρατώντας το μηδέν.

Ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει χωρίς σκορ, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ναζλίδη και αυτός με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στη Νέα Σμύρνη.

MVP

Ο Θωμάς Ναζλίδης. Η Βέροια μπορεί να μην έκανε ούτε μία ευκαιρία στα καρέ του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο το γκολ του Ναζλίδη στις καθυστερήσεις χάρισε στους φιλοξενούμενους τη νίκη και αναπόφευκτα αυτός είναι ο MVP της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος

Ο αργός ρυθμός και τα λάθη. Ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Το ίδιο συνέβη και στη φάση του γκολ της Βέροιας στις καθυστερήσεις, όπου τα λάθη της άμυνας του Πανιωνίου, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Γεωργιάδη να “κλέψει” τη νίκη στο φινάλε.

Σχόλιο

Με έναν ανέλπιστο τρόπο η Βέροια πήρε το “διπλό” στη Νέα Σμύρνη και παραμένει αήττητη εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και οι 10 τελικές έναντι 3 της Βέροιας τα λένε όλα. Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει τους φιλοξενούμενους παρά τη νίκη είναι η επίθεση.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (79′ Χαλκιαδάκης), Καραμάνος (67′ Βιγιάλμπα), Ανσαριφάρντ.

Βέροια: Λόπεθ, Αραγονές, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Εντζενγκέλε, Βεργώνης (45′ Μαραγκός), Ιμπραϊμ, Νέτο (87′ Μαγιέφσκι), Αμπντούν (59′ Γιουσούφ), Κολά, Ναζλίδης.