Αυτοκτόνησε στο Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ που δώρισε τρία γκολ στον Ηρακλή και ενώ νικούσε 3-2 στο 90 και είχε πέναλτι κατάφερε να το χάσει και μαζί και την νίκη αφού στο 93΄ δέχτηκ την ισοφάριση.

Το σύνολο του Ίγκορ Τούντορ στο πρώτο ημίχρονο χάρισε δύο γκολ στον Ηρακλή ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο βρέθηκε να προηγείται 2-1 χωρίς να χρειαστεί να… ιδρώσει.

Το πρώτο γκολ του Ηρακλή ήρθε μετά από 14 λεπτά χωρίς να ακουμπήσει μπάλα. Κέρδισε κόρνερ οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κινήθηκαν σωστά, ο Όλσεν δεν βγήκε και ο Μακρής με προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Ο Δικέφαλος είχε υπεροχή κατοχή και ισοφάρισε στο 35 με ένα όμορφο γκολ και ωραίο συνδυασμό. Ο Μακ άφησε την μπάλα στον Λέοβατς αυτός από αριστερά έκανε την σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο επερχόμενος Πέλκας με κεφαλιά σημείωσε το 1-1.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Δικέφαλος θα βάλει και δεύτερο γκολ αφού συνέχισε την πίεση στο 43΄ ο Σάμπο έκανε τραγικό λάθος προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα πίσω. Ο Βέλλιος μπήκε ενδιάμεσα πήρετην μπάλα και πλάσαρε σωστά απέναντι στον Όλσεν. Το 2-1 δεν ήταν η πραγματική εικόνα του αγώνα αλλά για άλλη μία φορά οι ασπρόμαυροι πλήρωναν τρομερά ατομικά λάθη και πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία. Την ίδια στιγμή οι μεσοεπιθετικοί δεν μπορούσαν με τίποτα να… δουν και να… βρουν τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ παρόλο που αρκετές φορές έκανε καλές κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή με τον Βούλγαρο να αναγκάζεται να γυρνάει πολύ πίσω για να γίνει κάτοχος της μπάλας.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε μουδιασμένα και ο Τούντορ αναγκάστηκε στο 62΄ να τα παίξει όλα για όλα, βγάζοντας τον Κόστα και βάζοντας τον Στέφανο Αθανασιάδη. Τρία λεπτά μετά, ο Κροάτης δικαιώθηκε με τον Μπερμπάτοφ από κοντά να ισοφαρίζει με προβολή.

Ο Δικέφαλος συνέχιζε να έχει την κατοχή και να πιέζει και παρά τα πολλά ατομικά λάθη κατάφερε με απευθείας εκτέλεση του Γιώργου Τζαβέλλα να περάσει μπροστά στο σκορ.

Όμως οι αυτοκτονικές στάσεις του Δικεφάλου συνεχίστηκαν με έναν απίστευτο τρόπο. Στο 90΄ ο Κάτσε κέρδισε το πέναλτι. Ο Μπερμπάτοφ ανέλαβε να το εκτελέσει αλλά το έχασε (το πρώτο πέναλτι που χάνει στην καριέρα του) και στο 93΄ήρθε η ψυχρολουσία. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μπαρτολίνι μετά από εκτέλεση φάουλ και πίσω γύρισμα του Τζαβέλλα σηκώθηκε ψηλά, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Όλσεν να διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς (82′ Ρομάνο), Στάμου, Ιντζόγλου (82′ Περόνε), Μακρής, Κυριακίδης, Πασάς, Μπουλούτ (63′ Πορτουλίδης), Βέλλιος

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα (62′ Αθανασιάδης), Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Λέοβατς, Τζιόλης, Σάμπο, Πέλκας (73′ Κάτσε), Μακ (84′ Γκολάσα), Μπερμπάτοφ