Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, συναντήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού στην Ημαθία.

Ο κ. Βοργιαζίδης υποδέχτηκε την κ. Μπόλαρη στο Δημαρχείο της Βέροιας όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα κυριότερα ζητήματα-προβλήματα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής, τις ανοικτές υποθέσεις του Δήμου Βέροιας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς επίσης και την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στους δυο οργανισμούς για την προώθηση των τοπικών ζητημάτων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος σημείωσε πως τις τελευταίες δεκαετίες η Ημαθία, μετά τη σημαντική αποβιομηχανοποίηση που συντελέστηκε, έχει εξελιχθεί σε κατεξοχήν αγροτική περιοχή και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της περιοχής να προστατευτεί το αγροτικό εισόδημα, κυρίως εκείνο των μικροκαλλιεργητών οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών.

Επιπλέον, ο κ. Βοργιαζίδης έθιξε το φλέγον ζήτημα της ολοκλήρωσης μιας σειράς μικρών έργων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν καθυστερήσει δραματικά ή μπλοκάρει τον τελευταίο χρόνο λόγω των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και της επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ολοκλήρωσή τους αφού πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Κατά συνέπεια, ζήτησε από τον Υπουργό να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει άμεση απεμπλοκή των συγκεκριμένων έργων ώστε να ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπόλαρης ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι έχει δώσει ρητή εντολή στο προσωπικό του Υπουργείου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υπογραφή αποφάσεων που αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία και την κοινωνία ως επιχειρηματίες, με την παράλληλη καθιέρωση ενός προοδευτικού φορολογικού συστήματος, ενώ εκδήλωσε την πρόθεση να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο το έργο της Δημοτικής Αρχής στα πεδία που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Τέλος, ο Δήμαρχος συνόδευσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις υπόλοιπες προγραμματισμένες επισκέψεις του με επιχειρήσεις και αγροτικούς φορείς της περιοχής.