Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες του πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της Αρσεναλ με 3-2, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στην Αγγλία. Αψογοι τακτικά οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν χαρακτήρα ακόμα και όταν τους ισοφάρισαν δύο φορές οι “κανονιέριδες”.

Οι απαντήσεις ήταν άμεσες και από Φορτούνη (40′) και Φινμπόγκασον (66′), όταν ο Γουόλκοτ (35′) είχε φέρει το ματς στα ίσα μετά το γκολ του Πάρντο (33′) και όταν ο Σάντσες είχε κάνει το 2-2 στο 65′.

Πλέον ο όμιλος έχει πάρει “φωτιά” με την Αρσεναλ να είναι στην τελευταία θέση χωρίς βαθμούς, έχοντας πλέον δύο παιχνίδια μπροστά της με την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει την ευκαιρία να βάλει τις βάσεις ή ακόμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση του στους “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Βρήκε χώρο και έδρασε

Η Αρσεναλ είχε τον έλεγχο από την αρχή, ωστόσο απείλησε ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά σε αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει φάσεις από στημένες μπαλιές, όμως οι αργές επιστροφές των “ερυθρολεύκων” θα μπορούσε να τους είχε στοιχίσει με ένα γρήγορο γκολ.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους με αποτέλεσμα να διώξουν την πίεση από την περιοχή του Ρομπέρτο και να ισορροπήσουν το ματς. Η καλή κυκλοφορία έφερε τους πρωταθλητές Ελλάδος δύο φορές σε θέση βολής, με τον Φορτούνη να μην ευστοχεί έξω από την περιοχή, ωστόσο η… κομπίνα στο κόρνερ έφερε και το γκολ.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, έβγαλε την μπάλα στο ημικύκλιο εκεί όπου ο Πάρντο με σουτ στην κίνηση και με τη βοήθεια του ποδιού του Τσάμπερλέιν άνοιξε το σκορ.

Η χαρά των “ερυθρολεύκων” δεν κράτησε αρκετά. Δύο λεπτά αργότερα ο Σάντσες με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Γουόλκοτ στα αριστερά της περιοχής και ο Αγγλος άσος με σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ρομπέρτο δεν εκτίμησε σωστά και δέχθηκε ένα γκολ που θα μπορούσε να μην είχε δεχθεί.

Αν και το γκολ “ξύπνησε” τους Αγγλους φιλάθλους, η οξυδέρκεια του Φορτούνη έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό και “πάγωσε” το Εμιρέιτς. Ο Οσπίνα είχε βγει λίγα μέτρα από τη γραμμή του στο κόρνερ, ο Ελληνας άσος εκτέλεσε απευθείας και ο γκολκίπερ της Αρσεναλ δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ στο 40′.

Αμεση απάντηση

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μάρκο Σίλβα έριξε στη μάχη τον Φινμπόγκασον αντί του Ιντέγιε. Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν χώρο στους “κανονιέρηδες”, οι οποίοι προσπαθούσαν από πλάγια να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Οι σέντρες αποτελούσαν εύκολη λεία για Μποτία και Σιόβα, γι αυτό και ο Βενγκέρ έβαλε τον Ράμσεϊ στη θέση του Κοκλέν.

Οι κάθετες μπαλιές έδωσαν λύσεις στους Αγγλους, οι οποίοι έφτασαν στο 65′ στην ισοφάριση με κεφαλιά του Σάντσες, ύστερα από σέντρα του Γουόλκοτ. Οποιος περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα μείνει σε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι διαψεύστηκε αμέσως, καθώς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Πάρντο γύρισε από δεξιά και ο Φινμπόγκασον με κοντινό πλασέ έδωσε για ακόμα μία φορά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια η Αρσεναλ είχε τον επιθετικό μονόλογο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν κλειστεί πίσω. Η αδυναμία των ποδοσφαιριστών του Σίλβα να κρατήσουν την μπάλα και να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Ερνάνι τους είχε “καθηλώσει” στην περιοχή του Ρομπέρτο, ο ποίος χρειάστηκε να πραγματοποιήσει δύσκολες επεμβάσεις για να κρατήσει το 3-2.

Οι μέσοι του Ολυμπιακού είχαν κουραστεί, γι αυτό και ο Σίλβα χρησιμοποίησε τον Βούρο σε θέση αμυντικού χαφ στα τελευταία λεπτά, κίνηση που απέδωσε αφού οι “ερυθρόλευκοι” κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν για πρώτη φορά στο Νησί στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία του.