Η ΕΕΤΤ ανέπτυξε την Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών «keraies.eett.gr» η οποία παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις κατασκευές κεραιών που τους ενδιαφέρουν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στο «keraies.eett.gr» οι πολίτες μπορούν, με απλά βήματα, να αναζητήσουν κατασκευές κεραιών σε έναν Δήμο ή συγκεκριμένη διεύθυνση, καθώς και σε μια γεωγραφική περιοχή, μέσω χάρτη, και στη συνέχεια να ενημερωθούν για:

  • Τις κατασκευές κεραιών που έχουν αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.
  • Το περιεχόμενο της άδειας ή της δήλωσης όπου αναφέρονται και οι σχετικές εγκρίσεις συναρμόδιων φορέων.
  • Το νομοθετικό πλαίσιο και τη διαδικασία βάσει της οποίας αδειοδοτήθηκε.
  • Την εταιρία που είναι κάτοχος της κεραίας.

Επίσης, παρέχονται γενικότερες πληροφορίες για θέματα κατασκευών κεραιών, όπως το νομοθετικό πλαίσιο, η διαδικασία αδειοδότησης και οι αρμόδιοι φορείς.

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο «keraies.eett.gr» βασίζονται στα στοιχεία που τηρούνται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Κατασκευών Κεραιών (ΣΗΛΥΑ), μία ακόμα διαδικτυακή εφαρμογή της ΕΕΤΤ μέσω της οποίας πραγματοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης μίας στάσης (one-stop shop) για τις κατασκευές κεραιών.

To «keraies.eett.gr» σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ και λειτουργεί πιλοτικά. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.