Στον διαγωνισμό, με θέμα «Ο υπολογιστής των ονείρων μου… Ο υπολογιστής του μέλλοντος», οι μικροί καλλιτέχνες καλούνται να φανταστούν τον ιδανικό υπολογιστή και μέσα από το σχέδιο τους να προτείνουν τους τρόπους με τους οποίους θα βελτίωνε την καθημερινότητα μας.

Τα τρία καλύτερα έργα θα επιλέξει επιτροπή που θα ορίσει το ΕΚ Αθηνά, στην οποία συμμετέχει και η Ελισάβετ Πλέσσα, ιστορικός τέχνης, διοργανώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσειακούς χώρους και μέλος της κριτικής επιτροπής πολλών διαγωνισμών παιδικής τέχνης. Το κάθε βραβείο θα συνοδεύεται από δωροεπιταγή.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα λάβουν πρόσκληση για την ανοικτή εκδήλωση που θα γίνει στο κεντρικό κτίριο του ΕΚ «Αθηνά» στις 18 Σεπτεμβρίου. Τα έργα θα προβληθούν στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2015.

Σημειώνεται ότι τα έργα μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ren@athena-innovation.gr, ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου, 151 25, Μαρούσι, με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό Zωγραφικής της Βραδιάς του Ερευνητή 2015». Η προθεσμία υποβολής είναι η 11η Σεπτεμβρίου 2015.