Την πρόθεσή του να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο, αξιοποιώντας τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με στόχο και να πάει «πιο πίσω» και η ημερομηνία των εκλογών ώστε το νεοπαγές κόμμα να οργανωθεί καλύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαφαζάνης θα έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα θελήσει να δει τους κ. Θεοδωράκη και Γεννηματά, θα επιδιώξει να συναντήσει τον γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά προτίθεται να συναντήσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας θα συναντηθεί τις προσεχείς μέρες και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί και η πρόταση του κόμματος για την οικονομία.

Το Σάββατο, με άρθρο του στο iskra.gr ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι στηρίζει τη ΛΑΕ. «Στηρίζω όλους όσους από το ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο για λόγους συνέπειας, ιδεολογικούς, ανθρωπιστικούς αλλά και σεβασμού σε όσους έμειναν πιστοί στις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, η εκλογική συνεργασία της ΛΑΕ με το Σχέδιο Β΄ επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο στη Βουλή την Κυριακή, ενώ το νέο κόμμα έχει ήδη στενή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, συνεργασία που πιθανότατα θα μετουσιωθεί και πολιτικά.

Στο νεοσύστατο κόμμα εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την έως τώρα αποδοχή που υποστηρίζουν ότι συναντούν στην κοινωνία, επαναλαμβάνοντας ότι το Όχι του δημοψηφίσματος «βρίσκει φωνή».